John McAfee Intel’e dava açıyor

mcafee

Dünyanın ilk ticari antivirüs yazılımı geliştiren ünlü yazılım geliştiricisi ve dijital güvenlik uzmanı John McAfee, yıllar önce Intel’e sattığı güvenlik yazılımı McAfee nedeniyle ismini rahatça kullanamıyor olmasından çok rahatsız.

ABD başkanlığına da adaylığını koyan John McAfee, kendi geliştirdiği antivirüs yazılımını Intel’e sattıktan sonra kazandığı muazzam parayla Güney Amerika’ya yerleşmiş, silahlar ve kadınlarla dolu bir haya kurarak sansasyonel fotoğraflar yayınlayarak medyanın gündemine oturmuştu.

Komplo olduğunu iddia ettiği bir cinayetle suçlanmasının ardından ülkeden gizli şekilde kaçarak ABD’ye geri dönen John McAfee bu kez de ABD başkanlığına aday olarak gündeme gelmişti.

Ünlü yazılımcı şimdi de Intel’e açmaya hazırlandığı dava ile gündemde. Online bir oyun firmasına ortak olan ve şirketin CEO’su olarak görev yapmaya başlayan John McAfee, şirketin ismini John McAfee Global Technologies Inc. olarak değiştirmek istediğinde, Intel’in itirazıyla karşılaşmıştı. McAfee markasının kullanım haklarını satın aldığını hatırlatan Intel, milyar dolar ödediği bu alışverişten sonra başka bir şirketin McAfee markasını kullanamayacağının altını çizdi.

Öte yandan Intel, 2014 yılında McAfee markasını kullanmayı bırakmış ve antivirüs/güvenlik hizmetlerini Intel Security ismi altında toplamıştı. Bu kararda John McAfee’nin, kokain çekerken ve çıplak kadınları kucağında oturturken çekilmiş fotoğrafları medyanın gündemine taşıması da etkili olmuştu.

John McAfee şimdi, kendi adını kendi şirketinde kullanmasının en doğal hakkı olduğunu, Intel’in ise zaten McAfee markasını kullanmayı bıraktığını savunuyor. Intel ise markayı kullanmayı bıraksa da telif hakkının hala kendisinde olduğunu dile getirerek bu iddiaya karşı çıkıyor. Bakalım mahkeme ne karar verecek.

 

Pokemon Go için Buddy sistemi geliyor