Jetgiller gerçek oluyor! Robot hizmetçiler geliyor

Jetgiller gerçek oluyor! Robot hizmetçiler geliyor

Yıllardır sevilen çizgi filmler arasında yer alan Jetgiller şimdi gerçek oluyor. İşte karşınızda robot hizmetçiler.

Jetgiller adıyla yayınlanan çizgi film artık gerçeğe çok yakın. Samsung geçtiğimiz günlerde EX1 hizmetçi robotunu bu yıl 2023’te piyasaya süreceklerini duyurdu. Samsung Electronics, bir süredir tüketici sınıfı robotik pazarını yakından izliyor ve CES 2023’te şirket, bu alanı yeni bir büyüme motoru olarak gördüklerini duyurdu. Hatırlayacağınız gibi, birkaç yıl önce Samsung, robot hizmetçisini başka bir CES’te tanıtmıştı ve bu sefer gerçek oluyor gibi görünüyor.

Jetgiller gerçek oluyor! Robot hizmetçiler geliyor

Samsung, CES 2021’de Bot Handy adlı bir hizmetçi robotu tanıttı. Bu robot geleceğe bir bakıştı ve gerçek bir ürün haline gelmemişti. Bununla birlikte, Samsung Electronics’in başkan yardımcısı ve CEO’su Han Jong-hee, Las Vegas’ta düzenlediği basın toplantısında, “Bu yılın sonlarında EX1 adlı bir insan yardımcı robotu piyasaya sürmeyi planlıyoruz” dedi.

CES 2021’de tanıtılan Bot Handy konseptinin gerçek olup olmayacağı belli değil ancak o dönemde tanıtılan robot bulaşık ve çamaşır yıkayabiliyor, sahibine içecek doldurabiliyor ve diğer ev işlerini yapabiliyordu. Kısacası çocukluğumuzda izlediğimiz Jetgiller çizgi filminde ailenin hizmetçi robotu Rosie’nin yaptığını yapıyordu. Jong-hee, bahsettiği EX1 robotu hakkında herhangi bir detay paylaşmadı. Bu nedenle elimizde net bir çıkış tarihi ve fiyat bilgisi yok. Ancak Jetgiller benzeri bilim kurgu yapımları gerçeğe yaklaşıyor.

49 İnç Kavisli Asus ROG STRIX XG49WCR monitör tanıtıldı