Jessica Jones’a Yeşil Işık, Punisher da Yolda!

Marvel Punisher Daredevil Actor Jon Bernthal

Netflix’de yayınlanan Daredevil’ın büyük başarı elde etmesinin ardından, Marvel beyaz cam evreni büyüyor. Jessica Jones’un ilk sezondaki başarısı da yeni yapımların kesinleşmesinin yolunu açtı. Jessica Jones’un 2.sezonu ve Punisher yolda.

Marvel, beyaz perdede yaşadığı muazzam başarıları, beyaz cam ve internet TV üstünde de tekrarlıyor. Daredevil’ın ilk sezonu, hem otoritelerin hem de seyircilerin büyük beğenisini kazanmıştı. Daredevil’ın bu başarısı, Avengers ve Defenders üyesi Jessica Jones için yapımcıları yüreklendirmiş ve bu kadın süper kahraman da, ilk sezonuyla zaferden zafere koşmuştu.

Marvel-Netflix ortaklığı, Punisher televizyon serisi için çok umutlu. Daha önce üç kez sinemaya uyarlanan Punisher, üç seferde de gişe hasılatı açısından dibi görmüş ve eleştirmenlerce yerden yere vurulmuşlardı. Ne var ki aynı yollardan Daredevil da geçti ama dönüşü gerçekten muhteşem oldu.

Punisher öncelikle Daredevil’in ikinci sezonunda yüzünü gösterecek sonrasında ise kendi bağımsız serisine kavuşacak.

2992488 punisher

Çizgi roman kültünü canlandıran Jon Bernthal, “O, Marvel dünyasının en önemli karakterlerinden biri. Bu rol benim için anlatılmaz bir onur. Cezalandırıcı, çok fazla insana çok fazla şey ifade ediyor. New York sokaklarında karşılaştığım insanlar, bana ‘sakın bu işi batırma’ telkininde bulunuyor. O, çoğu insanın tahayyül edemeyeceği acılarla yüzleşmiş ve her nasılsa sağ kalmış. İçinde tarif edilemeyecek acı, öfke, nefret ve utanç biriktirmiş. Ben ailemi kaybetsem ne yapardım, düşünemiyorum bile. Son altı ayda, senaryo gereği de olsa bu karanlıkla yüzleştim.” ifadelerini kullanıyor.

Daredevil, Punisher, Iron Fist, Luke Cage ve Jessica Jones’un bir araya geldiği Defenders 2017’de yayınlanacak. Daredevil ve Jessica Jones’un ikinci, diğer süper kahramanların ilk sezonları ise önümüzde aylarda izleyicilerle buluşacak.

Punisher, Marvel dünyasının süper kahramanlarının aksine daha çok bir anti-kahraman. Ailesinin canice katledilmesinin ardından kötüleri, gözünü kırpmadan öldüren bu karakter, bazen kahramanlarımız için müttefik bazen ise tam bir baş belası.