Mac OS ve Linux, Oculus Rift’den Uzak Durmalı!

Oculus Rift ücretsiz oyun desteği

Oculus Rift’in yaratıcıları; Linux ve Mac OS’un Oculus Rift’e tam destek vereceğini duyursa da, söz konusu işletim sistemi kullanıcıları, şu aşamada artırılmış gerçeklikten uzak dursa iyi olur.

Linuxçu oyun müdavimleri, uyarımız sizin kulaklarınız ve gözleriniz için! Oculus Rift, geçtiğimiz hafta yurt dışında 600 dolara ön siparişe açıldı. Oculus Rift’in yaratıcıları, yaptıkları ilk açıklamalarda, sanal gerçeklik Godzillasının, Linux ve Mac OS ile uyum içerisinde çalışacağını duyurmuştu.

Hayır, geliştiriciler geri adım atmadı ama oyun keyfini artıracak aparatın ilk etapta Linux ve Mac OS’a destek vermesi pek de olası gözükmüyor. Üreticiler, kararını değiştirdi asgari sistem gereksinimi olarak Windows 7 SP1’i işaret etti.

oculus rift consumer june 11 2015

Yapımcı firma sözcüsü, “Çalışmalarımız Oculus Rift’i, Mac OS X ve Linux ile yüzde yüz uyumlu geliştirmek ve kullanıcıya, memnuniyetinin zirvesini yaşatmak yönünde. Bu amacımız kısa bir sekteye uğradı. Öncelikle Microsoft Windows ile tam uyumu hedefi hedefliyoruz.” açıklamasını, iki ay önce yapmıştı.

Ne var ki geliştiriciler, 8 Aralık’ta başka ifadeler kullanmış “Linux ve Mac OS X için geri sayım başladı. Mac OS X’de yüzde yüze yaklaştık. Linux’da ise çözmemiz gereken ufak problemler mevcut.”

Şimdi, 18 Ocak’a odaklanalım. Geliştiricilerden sızan haberler hiç de iç açıcı değil. Dedikodular doğruyu yansıtıyorsa, sanal gerçeklik donanımının özellikle Linux sürümü ciddi grafiksel problemler yaşıyor. Bu sorunların, sanal gerçeklik canavarının kullanıcılara birinci elden ulaştırılacağı 18 Mart’a kadar çözülmesi de mümkün gözükmüyor.

Yani gerek Mac OS, gerekse Linux kullanıcıları, biraz daha sabredebilirse, cepleri için hayırlı olacak gibi gözüküyor.