Jeff Bezos’un Serveti 100 milyar Dolara Ulaştı

Jeff Bezosun Serveti 100 milyar Dolara Ulaştı

ABD merkezli e-ticaret devi Amazon‘un kurucusu ve en büyük hissedarı olan Jeff Bezos‘un serveti, dünyanın en zengin insanlarının net değerlerini gerçek zamanlı takip eden Bloomberg‘e göre ilk kez 12 haneli rakamlara ulaştı. Forbes‘in “Gerçek Zamanlı Dünyanın Milyarderleri Listesine” göre ise bu rakam 100.4 milyar dolar. Amazon hisseleri, Cuma gününün kapanışında % 2,5 artışla 1,186 dolar oldu. Şükran Günü nedeniyle borsalar sabahın erken saatlerinde kapandı. Bezos yalnızca Cuma günü yaklaşık 2.4 milyar dolar kazandı.

Black Friday indirimleri ile Amazon’dan milyonlarca dolarlık alışveriş yapanlar, şirketin kurucusu Jeff Bezos’u 100 milyar dolarlık bir adam yaptılar.

Bezos, Amazon‘da 93.9 milyar dolarlık hisseye sahip. The Washington Post ve uzay turizmi şirketi Blue Origin çıtayı fazla oynatmasa da Jeff Bezos‘un sahip olduğu şirketlerin en büyükleri arasında.

Bloomberg‘e göre Microsoft’un kurucusu Bill Gates‘in serveti ise sadece 89 milyar dolar değerinde. Bezos, geçtiğimiz Temmuz ayında Gates’in önüne geçerek dünyanın en zengin kişisi oldu ama bu sadece 8 sürdü. 27 Ekim’de ise tekrar dünyanın en zengin kişisi olan Bezos, hala zirvedeki yerini koruyor. Bu yükseliş ile 1999 yılından bu yana Bill Gates‘ten sonra 100 milyar doları aşan ilk kişi oldu.

Ayrıca, bugün itibariyle Amazon, 571 milyar dolarlık değeri ile dünyanın en değerli 4. şirketi konumunda. Microsoft ise 642 milyar dolarlık değeri ile 3. sırada yer alıyor.

Foxconn, Iphone X üretiminde Yasadışı İşçi Çalıştırıyor