Spotify iOS kullanıcılarına kötü haber! Bu yazılım desteklenmeyecek

Spotify iOS uygulaması artık bu yazılımı desteklemeyecek

Spotify, şimdilik iOS uygulamasına AirPlay 2 desteği ekleme planlarını rafa kaldırdı. MacRumors’tan gelen rapora göre bir Spotify temsilcisi topluluk forumlarında yeni planlarını duyurdu: “Bu Fikri şirket içinde tartıştık ve AirPlay2’yi şimdilik kapatmaya karar verdik.” ifadeleri kullanıldı.

Apple, en çok tercih edilen markalardan biri olsa da bazı eksiklikleri var. Spotify’ın, yeni iOS özelliklerini benimseme konusunda neredeyse Google kadar yavaş olduğu ortada. Şimdi başka bir problem daha ortaya çıktı. Favori Spotify çalma listelerinizi HomePod’larınıza aktarmak gibi bir planınız varsa daha fazla beklemeniz gerekecek. Şirket, AirPlay sisteminin, Spotify geliştiricilerinin tahmin ettiğinden daha büyük bir proje olduğunu duyurdu. Projenin geleceğini henüz göremeyen şirket suçu “ses sürücüsü uyumluluk sorunlarına” bağlıyor.

Spotify iOS uygulaması artık bu yazılımı desteklemeyecek

Şirket, “Öngörülebilir gelecekte tamamlayamayacağımız daha büyük bir proje gibi görünüyor” ifadelerine yer verdi. Apple, AirPlay 2’yi üç yıl önce iOS 11.4’ün bir parçası olarak kullanıma sundu. Şirket ayrıca geçen yıl HomePod ve HomePod mini’de üçüncü taraf müzik hizmetleri için destek sağlamıştı. Spotify’ı yine AirPlay veya Spotify Connect üzerinden hoparlörlere ve akıllı TV’lere bağlayabilirsiniz. Uygulamanın kullanıcıları, daha az gecikme, çok odalı ses ve Siri kontrolü gibi AirPlay 2 özelliklerini yakın zamanda resmi olarak kullanamayacaklar. Ancak AirPlay, iOS ile tamamen entegre olduğundan, Spotify uygulaması yerine başka oynatma kontrollerini kullandığınız sürece çalışmaya devam edecektir.

Elektrikli otomobil toplantısında Tesla üvey evlat muamelesi gördü: Elon Musk’ı çağırmadılar