Japonya’da ekmekten sıçan çıktı

Japonya'da ekmekten sıçan çıktı

Japonya bu sefer şaşırtıcı bir haber ile gündemde. İşte tüm detaylar.

Üreticinin iki pakette siyah fare kalıntıları bulunduğunu açıklamasının ardından Japonya’da 100.000 paket dilimlenmiş ekmek geri çağrıldı. Pasco Shikishima şirketi Çarşamba günü yaptığı açıklamada, fare kalıntılarının dilimlenmiş ekmeklerinin iki paketinin içine nasıl girdiğini araştırdıklarını söyledi. Japonya, yüksek sanitasyon ve hijyen standartlarıyla tanınır. Şirket, şu ana kadar dilimlenmiş beyaz Chojuku ekmeğini tükettikten sonra hastalanan kimseye rastlamadıklarını söyledi. Şirket, yaptığı açıklamada, “Müşterilerimize sorun yaşattığımız için derinden özür dileriz.” dedi. Ekmeğin üretildiği Tokyo’daki fabrika şimdilik faaliyetlerine ara verdi. Soruşturma emri verildiği bildirildi. Şirket, “Tekrarlanmayacağından emin olmak için kalite yönetim sistemimizi güçlendireceğiz” dedi.

Japonya'da ekmekten sıçan çıktı

Japonya’da gıdaların geri çağrılması nadirdir. Ancak geçen yıl bir market zinciri olan 7-Eleven, pirinç topunda hamamböceği bulunmasının ardından özür diledi ve geri çağırma başlattı.

Japonya’da yakın zamanda Kobayashi Pharmaceutical’ın kolesterolü düşürmek için tasarladığı besin takviyeleri ile de bir sorun yaşamıştı. Şirket, kırmızı mayalı pirinç içeren bu ürünlerle bağlantılı beş ölümün araştırıldığını açıkladı. Ülkede özellikle kurallar bu kadar sıkıyken böyle bir hata nasıl meydana geldi anlaması zor ancak şimdiden sorunu bulmak ve çözmek için ellerinden geleni yaptıklarını açıklayan şirket bir süre faaliyetlerini düzeltmeye odaklanacaktır. Bu sürede de araştırmalar son hız devam edecek denebilir.

Apple Adaptörü Bekleyenlere Kötü Haber: iPad Modellerinde Yenilikler ve Değişiklikler