Huawei Mate 40 Pro Plus bir ilke imza attı

Huawei Mate 40 Pro Plus

Huawei Mate 40 Pro Plus depolama konusunda bir ilke imza atmayı başardı. Huawei’nin yeni kendi ürettiği çözümü oldukça hızlı çalışıyor.

Kullanıcılar ve uzmanlar, yeni Huawei Mate 40 amiral gemilerinin serisini incelemeye devam ediyor. Cihazların ilk incelemelerinin ardından, yeni ürünlerin montajı ile ilgili raporlar zamanla ortaya çıktı. İlki arasında Huawei Mate 40 Pro Plus ve Mate 40 RS Porsche Design’ın incelenmesine karar verildi. Uzmanlar, bu cihazların içinde neler olduğunu incelerken, Huawei’nin bu akıllı telefonlarda kullandığı flash bellekle ilgili ilginç bir ayrıntı buldu.

Huawei Mate 40 Pro Plus’da kendi üretimi olan flash bellek kullandı

Telefonların içinin açılması ile, bu iki modelin içinde HiSilicon logosunu taşıyan ve Huawei’nin tarafından oluşturulduğunu gösteren bir flash bellek olduğu ortaya çıktı. Huawei SFS 1.0 flash modülünün ölçüm sonuçlarına dayanarak, UFS 3.1 flash belleğe kıyasla işlem hızında neredeyse iki kat artış sağladığını tespit etmek mümkün oldu.

Face ID destekli Xiaomi Smart Door Lock Pro duyuruldu

Bu flash belleklerinin sıralı yazma hızı 1280 MB / s ve rastgele 548 MB / s olarak ölçümlendi. Karşılaştırma için UFS 3.1 için bu rakamların sırasıyla 700 MB / sn ve 200-300 MB / sn olduğunu belirtelim.

Huawei Mate 40 Pro Plus

İlginç bir şekilde, sunumun kendisinde, şirket, akıllı telefonlarında kendi üretiminin bir flash sürücüsünü kullanmaya başlayacağını açıklamamıştı. Bunu Apple gibi kullanıcıların keşfetmesine bırakan Huawei’nin, yeni Apple olma yolunda büyük bir yol katettiğini söyleyebiliriz.

JD.com’dan gelen bilgiler, Huawei Mate 40 serisinin şu anda platformundaki en popüler akıllı telefon olduğunu gösteriyor. Veriler, bir saat içinde Mate 40 serisini arayan kullanıcı sayısının Mate 30 serisinden yüzde 600 daha fazla olduğunu gösteriyor.

Huawei Mate 40 Pro özellikleri

  • 6.76 inc büyüklüğünde 2772 x 1344 çözünürlüğünde 90 Hz tazelemeli OLED ekran
  • HUAWEI Kirin 9000 5G yonga seti
  • 8 GB RAM ve 256 GB dahili depolama birimi
  • 50 MP RYYB Ultra Vision ana kamera f/1.9 diyafram + 20 MP ultra geniş açılı Cine kamera f/1.8 diyafram + 12 MP telefoto kamera
  • 13 MP f/2.4 diyafram + 3D ToF sensörlü ön kamera
  • Ekrana entegreli parmak izi okuyucusu
  • IP68 su geçirmez sertifikası
  • 66W HUAWEI SuperCharge destekli 4.400 mAh kapasiteli batarya