James Cameron yeni bir Terminator filmi yazıyor

The Terminator (1984)

Şu sıralar Avatar serisiyle meşgul olan James Cameron, bu kez işin yapay zeka kısmına odaklanan yeni bir Terminator filmi yazmaya başladığını açıkladı.

1984 yılında ilk çıkan ilk Terminator filmi de 1991’de gelen devam filmi de bugün bilim-kurgu klasikleri arasında yerini almış durumda. Ancak serinin geri kalanı için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Usta yönetmen James Cameron’ın yazıp yönettiği bu iki filmin ardından dört film daha çekilmiş olsa da bunların hiçbiri ilk filmin kalitesine yaklaşamadı bile. Ancak buna rağmen Terminator serisini devam ettirme isteği bir türlü kaybolmuyor. Bu kez de James Cameron seriyi yeniden canlandırmak için yeni bir film üzerinde çalışıyor.

Geçtiğimiz yıl çıkan Avatar 2 filmiyle bir kez daha gişeyi domine ederek, en azından finansal olarak Hollywood’un en başarılı yönetmenlerinden biri olduğunu bir kez daha cümle aleme gösteren James Cameron, kontrolünden çıktığı günden beri yokuş aşağı giden Terminator serisinin itibarını kurtarmak istiyor olsa gerek ki bu sefer işi kendi almış ve yeni bir film için senaryo yazmaya başlamış.

sarah connor terminator 6 1

Geçtiğimiz günlerde konuşmacı olarak katıldığı Dell Tech World etkinliğinde konu hakkında konuşan Cameron, yaklaşık üç ay önce bu yeni filmin senaryosunu yazmaya başladığını açıkladı. Ancak Cameron senaryoyu tamamlamadan önce şu sıralar çok konuşulan yapay zeka teknolojilerinin ne yöne evrileceğini görmek istiyor. Hatırlarsanız Cameron birkaç ay önce de seri hakkında konuşmuş, eğer yeni bir film yönetirse bu kez kontrolden çıkan robotlardan ziyade işin yapay zeka tarafına odaklanacağını söylemişti.

Yapay zekanın son dönemde inanılmaz bir hızda gelişmesi ve Cameron’ın da bu konuya dikkat çeken ilk sinemacılardan biri olması, dört başarısız filme rağmen bu serinin yeniden canlandırılmasını bir nebze daha mantıklı kılıyor. Çünkü daha 1984’te kontrolden çıkan robotlar korkusunu topluma kazandıran Cameron, bu kez de yapay zekanın geleceği hakkında önemli bir eser ortaya çıkarabilir. Bu projenin bir gün gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceğini bekleyip göreceğiz.

Canon akıllı telefon pazarında ortak arıyor