Terminator 7 geliyor! James Cameron yeni film üzerinde çalışmaya başladı

Terminator 7

2019’da vizyona giren Terminator: Dark Fate, 185-196 milyon dolarlık bütçesine rağmen, gişede 261 milyon dolar hasılat elde ederek büyük ölçüde başarısız oldu. Film sert eleştirilere maruz kaldı. Terminator serisinin devam etmeyeceği ve rafa kaldırıldığı söyleniyordu. James Cameron’un yeni bir Terminator filmi üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. İşte Terminator 7 hakkındaki detaylar…

Dell Tech World etkinliğine katılan James Cameron, üç ay önce yeni bir Terminator filmi üzerinde çalışmaya başladığını ve senaryo yazdığını açıkladı. Fakat ünlü yönetmen senaryoda fazla ilerlemediğini, çünkü yapay zeka teknolojisinin nasıl geliştiğini görmek için ara verdiğini belirtti. Bilindiği üzere Terminator serisinde kötü taraf Skynet isimli yapay zeka. Skynet filmlerde isim olarak geçse de, genel olarak arka planda kaldı. Terminator 7 ile bu durum değişecek. Cameron, yeni filmin daha çok yapay zeka hakkında olacağını söyledi.

Terminator 7

James Cameron geçtiğimiz sene Smartless podcast’inde de, “Eğer yeni bir Terminator filmi yapsaydım ya da seriye yeni baştan başlasaydım, çıldırmış kötü robotlar yerine yapay zekayla ilgili bir film olurdu” demişti. Ünlü yönetmenin bu sözlerinden birkaç ay sonra yapay zeka alanındaki gelişmeler o kadar hızlandı ki, Cameron senaryoya ara vermek zorunda kaldı. OpenAI’nin ChatGPT’si, Google’ın Bard’ı, diğer yanda Midjourney, Firefly gibi yapay zeka araçları ortalığı kasıp kavuruyor. İddia edilene göre GPT-5 de Yapay Genel Zeka yani AGI (Artificial General Intelligence) seviyesinde olabilir. AGI, insan benzeri anlayışa sahip yapay zeka demek.

Haberimize geri dönecek olursak, Terminator 7 seriye yeni bir soluk getirecek ve konuyu Skynet tarafından alacak bir film olacak görünüyor. Dip not olarak şöyle bir dedikodu var, yeni filmin senaryosuna yardımcı olmak için yapay zeka geliştiren bir şirket de dahil olabilir. Tabii ki neler olacağını bekleyip, göreceğiz.

Elon Musk’ın Neuralink’i insan beynine çip takmak için gerekli izni aldı