Apple, Disney’i satın alabilir

Disney işe alımları dondurdu!

Apple TV+ ile birlikte Hollywood’a adım atan Apple’ın dev bir anlaşmayla Disney’i satın alabileceği iddia ediliyor.

Marvel, Star Wars, Pixar gibi eğlence dünyasının en değerli markalarından bazılarının sahibi olan Disney, bugün Hollywood’da açık ara lider konumda. Her yıl gişede en başarılı filmlerin sahibi olan stüdyo, aynı zamanda dijital platformuyla da zirveye oynuyor. Abone sayısı 200 milyona yaklaşan Disney+, Netflix’in zirvedeki yerini tehdit edecek kadar büyümüş durumda. Tüm bunlara bir de televizyon kanalları, tema parkları ve cruise gemileri eklenince Disney, dünyanın en büyük şirketlerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ancak görünen o ki böylesine büyük bir şirket bile daha büyük bir şirket tarafından yutulmaktan muaf değil. Çünkü gelen son haberlerde, Amerikalı teknoloji devi Apple’ın Disney’i satın alabileceği iddia ediliyor.

Apple ve Facebook

Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz hafta Disney yönetiminde şok bir değişim yaşandı. Daha birkaç ay önce kontratı yenilenen CEO Bob Chapek ile yollar ayrılırken, onun yerine şirketin eski CEO’su Bob Iger getirildi. Hollywood’u şoke eden bu kararın sebebi açıklanmadı. Ancak iddialara göre Disney yönetim kurulunun Bob Iger’ı geri getirmesinin sebeplerinden biri de şirketin satılması için yapılacak görüşmeleri yönetmesi. Çünkü Iger hem büyük anlaşmaların adamı olarak tanınıyor, hem de Apple ile oldukça yakın ilişkilere sahip. Disney’in Marvel ve Lucasfilm’i satın almasının arkasındaki isim olan Iger, bu kez Disney’i bir başka şirkete satmak için kritik rol oynayabilir.

Normalde Apple gibi bir teknoloji devinin Disney gibi bir stüdyoyu alması şaşkınlık yaratabilirdi. Ancak dijital platformların hayatımıza girmesiyle birlikte teknoloji dünyası ile eğlence dünyası arasındaki sınırlar bulanıklaşmaya başladı. Nitekim Apple da kendi dijital platformunu kurarak çoktan eğlence sektörüne adım atmış durumda. Amerikalı teknoloji devi, Disney’i satın alarak bir anda dünyanın en büyük dijital platformunun sahibi olabilir.

Brezilya polisi şarj aleti olmayan iPhone’lara el koydu