Güney Kore, Kuzey Kore’yi ‘ölümcül bir bedel ödemekle’ uyardı

Güney Kore, Kuzey Kore'yi 'ölümcül bir bedel ödemekle' uyardı

Güney Kore, Kuzey Kore’yi uyardı. İşte tüm detaylar.

Güney Kore, ülke sınırı byunca çöp dolu balonlarla yeni bir dalgaya maruz kalmasının ardından Kuzey Kore’yi “ölümcül bir bedel” ödeyeceği konusunda uyardı; Seul üst üste dördüncü gün propaganda hoparlörü yayınları yaptı. Güney Kore Genelkurmay Başkanı, balonların sınırı geçtikten sonra başkent Seul’ün kuzeyine doğru uçtuğunu söyledi. Kuzeybatıdaki en kalabalık Gyeonggi eyaletinde yaşayanlara gökten düşen nesnelere karşı dikkatli olmaları ve enkazlara dokunmamaları tavsiye edildi.

Güney Kore, Kuzey Kore'yi 'ölümcül bir bedel ödemekle' uyardı

Güney Kore Pazar günü yaptığı açıklamada, “tam ölçekli” hoparlör yayınlarıyla yanıt vereceğini söyledi ve Kuzey’in eylemlerinin gerilimi artırdığı ve ölümcül sonuçlara yol açabileceği konusunda uyardı. Güney Genelkurmay Başkanlığı, Kuzey’in balon fırlatmasını “kaba” ve “utanç verici” olarak nitelendirerek, “Birkaç kez uyardığımız gibi, ordu bugün saat 13:00’ten itibaren tüm cephelerde hoparlörlü yayınlar gerçekleştirecek” dedi.

İki Kore ülkesi, 2018’de iki komşunun bu tür taktikleri kullanmasını engelleyen gerilimi azaltma anlaşmasının askıya alınmasının ardından Soğuk Savaş tarzı bir psikolojik savaşla gerilimi artırdı.

Kuzey Kore, Mayıs ayında atık kağıt, kumaş artıkları, sigara izmaritleri, atık piller ve gübre taşıyan büyük balonları uçurmaya başladı ve o zamandan bu yana 2.000’den fazla balon ülkeye indi. Balonlar bölge sakinleri için uyarılara yol açtı ve uçuşların aksamasına ve balonların asfalta inmesinin ardından Seul Incheon Uluslararası Havalimanı’nın kısa süreliğine kapatılmasına yol açtı.

Yapay Zeka YouTube Videolarının Sıkıcı Kısımlarını Atlayacak