İstanbul’da Koronavirüsten ölen kişi sayısı açıklandı: Rakam oldukça yüksek

Türkiye'de sadece 1 tane yüksek riskli il kaldı

Bugüne kadar hiç kimsenin görmediği kadar büyük bir salgın içerisinde boğuşurken İstanbul’da Koronavirüsten ölen kişi sayısı başka bir tartışmaya yol açtı. İşte o konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Sağlık Bakanlığı verileri açıklandıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanlığı, İstanbul’da koronavirüsten ölen kişi sayısı açıklaması yaptı. Açıklama ile birlikte, Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi rakamları birbiri ile çelişti.

Sağlık Bakanlığı Türkiye genelinde salgın nedeniyle ölen kişi sayısını 193 olarak açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise 199 kişinin bulaşıcı hastalıklar nedeniyle vefat ettiğini ifade etti. Bu durum yine aynı tartışmaların başlamasına neden oldu.

İstanbul verileri sürekli tartışma yaratıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar, hem toplumda hem de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde kafa karışıklığı yaratıyor. Belediye yetkilileri ölü sayısının günlük 200 civarında olduğunu söylerken Sağlık Bakanlığı Türkiye genelinde 193 hastanın hayatını kaybettiğini ifade ediyor.

İstanbul'da Koronavirüsten ölen kişi sayısı

Hatırlayacağınız üzere toplum tarafından çok fazla baskı gelince Sağlık Bakanlığı vaka sayısını ve hasta sayısını birlikte açıklamıştı. Hemen ondan sonra vaka sayılarının aslında 30 bin civarında olduğu görüldü. Rakamlar toplumun daha fazla telaşlanmasına ve önlem almasına neden oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda mevsim şartlarından dolayı kapalı ortamların daha fazla kullanıldığı ifade edildi. Bu aktif kullanım ile birlikte, aynı zamanda artan vaka sayılarına da dikkat çekildi. Hem ölümlerin hem de vaka sayısının artması kurallara daha fazla uyulması gerektiğini gösteriyor.

Sizce Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan veriler doğru mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.