Koronavirüsten ölen kişi sayısı rekor kırdı!

Koronavirüsten korunmak

Bugünlerde Koronavirüsten ölen kişi sayısı büyük bir gündem oluşturdu. Şimdiye kadar böylesine yüksek rakamlar görülmemişti. İşte merak edilen detaylar.

Koronavirüsten ölen kişi sayısı her geçen gün daha da fazla artıyor. Aşı ile birlikte umutlu yarınlara baksak bile yine de bugünün acıları devam ediyor. Şu ana kadar salgın nedeniyle 100 milyon civarında insan hastalandı. Bunların çok önemli bir bölümü iyileşse bile yine de geride çok fazla hayatını kaybeden insan oldu.

24 milyon kişi hastalığı taşımaya devam ediyor ve onların tedavi süreci henüz bitmedi. Mevcut koşullarda genellikle önceki ilaçlar kullanılıyor. Yani salgına özel bir ilaç üretilmedi.

Koronavirüsten ölenlerin sayısı neden artış gösteriyor?

Vaka sayılarına bakıldığında, genellikle rakamların yüksek olduğu ülkelerde hayatını kaybeden kişi sayısı da fazla oluyor. Bu durum aslında hastalığın gelişmiş bir sağlık sistemi ile çok ilgili olmadığını gösteriyor. Kış aylarında olmamız ölü sayısının artmasında büyük bir etkiye sahip.

Koronavirüsten ölen kişi sayısı
ABD gibi sağlık sistemlerinin son derece gelişmiş olduğu bir ülke bile hayatını kaybeden kişi sayısında zirvede yer alıyor. Koronavirüs kaynaklı olarak ABD’de hayatını kaybeden kişi sayısı 398.979 oldu. Brezilya ise onun hemen arkasında. Brezilya’da bugüne kadar salgın nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısı 207.183 oldu.

İngiltere gibi bir ülke bile şu anda hayatını kaybeden kişi sayısı bakımından 87.295 oldu. Bu bile aslında bizlere salgın ile alakalı korkunç gerçekleri göstermeye yetiyor. Türkiye’de 23.664 kişi bu salgın nedeniyle hayatını kaybetti. Ancak bizde de durum aynı ve yaşamını yitirenlerin sayısı giderek artıyor. Özellikle bugünlerde maske ve sosyal mesafe kurallarına daha çok dikkat etmek gerekiyor.