Qualcomm oyun telefonu üretiyor mu?

Qualcomm oyun telefonu

Qualcomm oyun telefonu üzerine çalıştığı iddialara bugün cevap verdi. Bakalım donanım devinden yakında oyuncu telefonu görecek miyiz?

2021 yılı amiral gemisi modelerine güç verecek olan Snapdragon 888 kısa süre önce piyasaya sürüldü. Dürüst olmak gerekirse, benzeri görülmemiş bir performans artışı sağlayan devrim niteliğindeki bir çip olarak karşımıza çıktı. Qualcomm, etkinliğin ilk gününde medya ile iletişim kurarken birçok soruyu yanıtladı. Bu süreçte Qualcomm oyun telefonu üreteceği iddialarını da cevap verdi.

OPPO Find X Snapdragon 888 ile geliyor

Hatırlayacağınız üzere Ekim ayında, Qualcomm’un kendi akıllı telefonunu geliştirdiği için söylentiler vardı. O zaman, donanımın tasarlanması ve geliştirilmesinden ASUS’un sorumlu olacağı söyleniyordu. Bunun makul bir seçim olduğunu düşünüyorduk çünkü ASUS ve ROG departmanı bir süredir oyun ürünleri yapmakta uzmanlaştı.

Qualcomm Başkanı An Meng, ortaklarının ileri teknolojiyi daha iyi göstermeleri için çok sayıda genel sürüm prototipi oluşturduklarını açıkladı. “Gelecekte de bunu yapmaya devam edeceğiz. Ama asla açık pazarda satılmayacaklar.” ifadesini kullandı.

An Meng, bu halka açık referans ürünlerinin tüketici pazar standartlarına göre tanımlanmadığını ve tasarlanmadığını vurguladı. Ayrıca, Meng “İş modelini değiştirme niyetinde değiliz. Teknoloji gösterimi dışında, akıllı telefon yapmak için hiçbir bahane kullanmayacağız.” dedi.

Qualcomm oyun telefonu

Dürüst olmak gerekirse, bu etkinlikte Qualcomm’un Snapdragon 875 yonga setini ve kendi oyun telefonunu ortaya çıkaracağını düşünüyorduk. Ancak şimdi, iş modelini değiştirmek istemediğini iddia eden Qualcomm’dan oldukça farklı atılımlar gördük. Bakalım donanım devi önümüzdeki yıllarda bu görüşünü değiştirip telefon işine girecek mi?