İstanbul kırmızı alarma geçti!

Tek kart ile ulaşım

Koronavirüs tedbirleri çerçevesinde “riskli” olarak sınıflandırılan İstanbul, “çok riskli” kategorisine geçmek üzere. Peki şimdi ne olacak? İşte detaylar.

2020 yılında patlak veren koronavirüs salgını, 2021’de de hız kesmeden devam ediyor. Sene başından bu yana vaka sayılarında önemli bir düşüş gözlense de tedbirlerin esnetilmesiyle birlikte hasta sayısının artmasından korkuluyor.

Hali hazırda Türkiye de dahil olmak üzere pek çok ülkede aşılamalar başlamış durumda. Elbette bu aşılamaların ne derece başarılı olacağı şimdilik soru işareti diyebiliriz. Peki İstanbul’da son durum ne?

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta koronavirüs salgınının risk haritasını gösteren bir görsel yayınlanmıştı. Bu harita üzerinde 4 farklı renk kategorisi bulunuyordu. Mavi, sarı, turuncu ve kırmızı.

İstanbul kırmızı alarma geçti!

İstanbul sadece 1 hafta içerisinde kırmızı yani çok riskli kategorisine yükseldi. Önümüzdeki günlerde harita güncellendiğinde İstanbul’un kırmızı yani çok riskli bölgede yer alması durumunda bazı tedbirler geri gelecek.

Örneğin restoran ve kafeler hala kırmızı kategorideki şehirlerde kapalı. Dolayısıyla İstanbul’da da kafe ve restoranların tekrardan kapanma riski bulunuyor. Bu şimdilik kesinleşmiş bir durum değil.

Önümüzdeki günlerde vaka sayısı düşerse İstanbul’un tekrardan turuncu kategoriye geçme şansı bulunuyor. Aksi takdirde İstanbul’daki tedbirler bir derece daha arttırılmış olacak. Bu haber en çok da kafe ve restoran sahiplerini etkileyecektir.

Zira Cumartesi günleri kafe ve restoranlarda inanılmaz bir kalabalık hakimdi.

7 Mart vaka sayısı açıklandı! İşte rakamlar