İstanbul için kritik Pazartesi!

Koronavirüsten korunmak

İstanbul halkı Pazartesi günü gerçekleşecek olan kabine toplantısına kilitlendi. Toplantı sonrasında İstanbul kırmızıya boyanabilir! İşte konu ile ilgili detaylar.

Bilindiği üzere salgın süreci artık şehirlerdeki vaka yoğunluğuna göre belirleniyor. Vaka sayısının kritik olduğu şehirlerde daha sıkı tedbirler uygulanırken, az hasta görülen illerde ise normal bir süreç yürütülüyor.

İlk açıklanan renk haritasında İstanbul turuncu yani riskli olarak nitelendirilmişti. Kırmızı yani çok riskli olarak nitelendirilen şehirlere nazaran, daha özgür bir çizgi karşımıza çıkmıştı.

Kırmızı ile turuncu renge sahip şehirler arasındaki en büyük fark ise restoran ve kafeler olmuştu. Kırmızı renge sahip şehirlerde restoran ve kafeler kapalı tutulurken, turuncu şehirlerde ise restoran ve kafelerin yüzde 50 kapasite ile çalışmasına izin verilmişti.

İstanbul için kritik Pazartesi!

15 Mart yani yarın gerçekleşecek olan kabine toplantısında renk haritası güncellenecek. Hali hazırdaki verilere göre İstanbul’un kırmızı renge geçmesi bekleniyor. Böyle bir durumda İstanbul’da da restoran ve kafeler kapanacaktır.

Prof. Dr. Mehmet Ceyhan mutant korona virüse karşı uyarıyor

Bununla birlikte ek tedbirler uygulanması da söz konusu olabilir. Özellikle Cumartesi günü sokağa çıkma yasağının geri geleceğine dair bazı söylemler gündemde.

Malum Cumartesi günleri olan yasağın kalkması halkın dışarıya akın etmesine neden oldu. Özellikle park, bahçe ve kafeler Cumartesi günü tıklım tıklım doluydu. Bu da ister istemez salgının yayılmasına neden oluyor.

Bu konuda nasıl bir kararın çıkacağını yarın akşam saatlerde öğreneceğiz.

Okullar tekrar kapanacak mı? İşte yanıtı