İşlemci ve ekran kartı ile aynı anda madencilik yapma

Bitcoin yatırımcıları bu detaya fed

Pek çok kullanıcının merak ettiği konulardan birisi de işlemci ve ekran kartı ile aynı anda madencilik yapma olayının nasıl olduğu? Aslında bunun tahmininizden çok daha kolay olduğunu söyleyebiliriz. İşte detaylar.

Şu sıralar madencilik olayının hayli revaçta olduğunu söyleyebiliriz. Kripto paraları az çok takip edenlerin de bildiği üzere genel olarak mining işleri GPU yani ekran kartları üzerinden yapılıyor. Zaten o yüzden şu anda piyasada ekran kartı bulmak pek de mümkün değil.

GPU kadar verimli olmasa da CPU’yla da mining yapmak mümkün. Elbette CPU ile kazılabilecek coin sayısı hayli sınırlı. Bunlar içerisinde en çok getirisi olan ise Monera.

CPU’nuz ne olursa olsun Monera madenciliği yapabiliyorsunuz. Yani ekran kartında olduğu gibi bir sınırlama söz konusu değil.

Peki aynı anda CPU ve GPU madenciliği yapılabilir mi? Hemen yanıt verelim evet.

İşlemci ve ekran kartı ile aynı anda madencilik yapma

İşlemci ve ekran kartı ile aynı anda mining yapabilmeniz için öncelikli şart iyi bir işlemci ve ekran kartınızın olması. Eğer 4GB’lık ekran kartınız varsa aynı anda CPU yani işlemci ile Monero, GPU yani ekran kartıyla da Ravencoin kazabilirsiniz.

Eğer ekran kartınız 6GB ya da 8GB ise o zaman CPU ile Monero, ekranı kartı yani GPU ile Ethereum kazabilirsiniz. Bu şekilde kazancınız da artmış olacaktır.

Yalnız CPU yani işlemcilik ile madencilğin çok fazla bir getiriye sahip olmadığını sizlere bir kez daha hatırlatalım.

Kripto para piyasasında kanlı perşembe