İskoçya üzerinde bir ada evden ucuz fiyata satışa çıkarıldı!

İskoçya üzerinde bir ada satışa çıkarıldı!

İskoçya üzerinde bulunan bir ada satışa çıkarıldı. Adanın fiyatı ise sosyal medyada gündem oldu. Bazı ev fiyatlarından daha ucuz olan ada 50 bin sterline satılıyor. Yaklaşık olarak 575 bin TL anlamına gelen bu fiyat Londra’nın merkezindeki bazı yerlerden daha ucuz. İşte detaylar.

Càrn Deas isimli ada, İskoçya’nın kuzeybatı kıyısında yer alan İskoçya Yaz Adaları’ndan biri. Adanın yüzölçümü ise sadece 89 dönüm. Ada, Goldcrest Arazi ve Ormancılık Grubu tarafından satılıyor. Grubun ortağı Fenning Welstead, The Herald, “Càrn Deas’ın cazibesi, bozulmamış doğal güzelliğinde yatıyor” dedi. Gruba göre, adanın etrafında yapılabilecek çok fazla etkinlik var. Adada gerçeklikten kaçılabilir, ve doğayla baş başa kalabilirsiniz. Kamp yapmak ya da tek başınıza denize girmek gibi etkinlikleri yapabileceğiniz adada dilerseniz tek başınıza çıplak bile gezebilirsiniz. Fakat adaya otel ya da o tarz bir yapı inşa edilemeyecek. Arazi ve ormancılık grubu, arazi üzerinde inşa edilebilecek en büyük yapının ancak “küçük bir kulübe” olduğunu belirttiler.

İskoçya üzerinde bir ada evden ucuz fiyata satışa çıkarıldı!

Günümüzde insanlar olmadık şeylere para harcıyorlar. Özellikle koronavirüsün gelmesiyle insanlar evde kaldıkça farklı şeylere para harcıyorlar. Bu adayı da yüksek ihtimal bir milyoner satın alacak ve kişisel eğlence alanı yapacaktır. Adayı satışa çıkarma planı ülkenin de çıkarına olacak. İskoçya son zamanlarda İskoç hükümetini halkın kırsaldan kaçmasıyla mücadele ediyor.

Samsung internet tarayıcısının yeni beta sürümü güvenliğe odaklanıyor