Carmageddon Deliliğinin Dönüşü!

carmageddon

1990’ların sonu 2000’li yılların başında, Carmageddon isimli, 18 yaş artı kitleye hitap eden, yarış-aksiyon oyunu Carmageddon ile tanışmıştık. 2014’de devam yapımıyla karşımıza çıkan oyun, bir kez daha, köklerine bağlı olarak karşımıza çıkıyor.

İlk Carmageddon oyunu 1997 yılında satışa sunulmuştu. Carmageddon’da bir otomobilin kontrolünü ele alıyorduk ve birinciliğini hedefliyorduk. Buraya kadar her şey normal ancak amacımız, en hızlı sürücü olmak değildi. Rakiplerimizi yok etmek ve olabildiğince çok yayayı, sonu ile buluşturmaktı. Bu faktörler sayesinde birinci oluyorduk veya geriye düşüyorduk.

3010375-11.jpg

Yapımda, sanal yayaları öldürmek, dünyada büyük tepki çekti. Öyle ki Birleşik Krallık (İngiltere, Galler, İrlanda, İskoçya) ve Avustralya, Yeni Zelanda gibi ülkeler, Carmageddon satışlarını yasakladı. 1975 yapımı film Death Race’den ilham alan yapım, böylece farklı bir yolda seyretmek zorunda kaldı. İnsan faktörü tamamen ortadan kaldırıldı ve zombilerle savaş teması şekillendi.

Pek çok devam oyunu geliştirilen seri, 2014 yılında bir nevi “reboot” işlemine tabi tutuldu. Stainless Games tarafından geliştirilen Carmageddon: Reincarnation, 2014 başında PC, Mac OS X ve Linux platformlarında raflardaki yerini aldı. Orijinal oyunun rötüşlü versiyonu da, iOS ve Android için aynı yıl geliştirildi.

Kickstarter’da açılan bağış kampanyasının desteğini alan Carmageddon: Max Damage, kısa süre içinde yüz binlerce dolarlık fon elde etti. Geliştirici de, bundan cesaret alarak, yeni oyun Max Damage’ı, 8 Temmuz 2016 Cuma günü Xbox One ve Sony PlayStation 4, Microsoft PC platformlarında satışa sunacak. Daha önce de belirttiğimiz gibi, köken oyunun aşırı makyajlı; geliştirilmiş senaryo ve çoklu oyuncu desteğine sahip bir sürümü ile karşı karşıyayız.

Umarız, efsanevi serinin son zinciri, Reincarnation’dan çok daha başarılı olur ve oyun tutkunlarını hayal kırıklığına uğratmaz. PC oyuncularına müjdemiz ise yeni aksiyon deliliğinin, en mütevazi sistemlerde bile çalışabilmesi olacak.

LG G5 Satışları, Şirketin Tepe Yönetimini Sarsacak!