İş hayatı düzene giriyor: Çalışanlar karardan memnun

Uzaktan çalışma desteği

İş hayatı düzene girmeye başladı. Özellikle evden çalışmanın büyük bir popülerlik kazandığı şu günlerde yeni bazı gelişmeler yaşanıyor. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Pandemi sürecinin yavaş yavaş sona ermesi ile birlikte iş hayatı düzene giriyor. Özellikle çalışanların özel hayatları büyük oranda aksaklık yaşayabiliyor. Mesela mesai saatleri dışında gönderilen bazı iş odaklı e-postalar ve WhatsApp mesajlarının sonu geliyor.

Alınan bazı yeni kararlar ile birlikte mesai saatlerinden sonra şirketler çalışanlara ulaşamayacak. Eğer çalışanlarına mesai saatleri dışında iş yaptırmaya çalışırlarsa para cezası alacaklar. Her ne kadar bu kararın Türkiye’de uygulanıyor olmasını istesek bile gerçekler ne yazık ki böyle değil. Uygulama Portekiz’de yapılacak.

Evden çalışma ile iş hayatı düzene giriyor

Evinden çalışmak isteyenler genellikle bunu şirkete anlatmak zorunda kalıyor. Elbette pandemi süreci ile birlikte birçok kişi evden çalışıyordu. Fakat şimdilerde bazı markalar yeniden ofise dönme kararı aldı. Çalışanlar ise daha çok evden iş yürütmek istiyor.

İş hayatı düzene

Portekiz’de kabul edilen yeni yasa ile birlikte süresiz olarak evden çalışma izni alınabiliyor. Ancak bunun için ebeveyn olmak gerekiyor. Yani ebeveynler için herhangi bir şekilde sorgulama yapılmayacak. Diğer çalışanlar ise evden çalışmak istediklerinde şirketler konuya olumlu bakacak. İş hayatı düzene girerek Portekiz’de önemli bir değişiklik yapılmış oldu.

Hibrid çalışma modeli parola kullanımını biritiyor

Özellikle Portekiz gibi ülkeler dijital göçebeleri kendi yanına çekmeye çalışıyor. Uzaktan çalışanların yaşamak için seçebilecekleri en iyi yerlerden birisi olmak istiyorlar. Peki siz alınan bu yeni kararları nasıl değerlendiriyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.