Zihin kontörlüne sahip dış iskelet yapıldı

zihin kontrolü

Zihin kontrolüne sahip bazı donanımların geliştirilmesi ile birlikte felçlilerin hayatı çok daha kolay hale geldi. Böylece omurilik zedelenmesi veya başka nedenlerle felçli kalan hastalar, kendi bedenleri üzerinde daha çok hakimiyet kurabiliyor. İşte haberimiz detayları.

Beyin tarafından vücuda iletilen çeşitli sinyaller omurilik ile anlaşılmaya çalışılıyor. Eğer omurilikte bu mesajlar doğru bir şekilde algılanırsa, vücuttaki uzuvlar hareket ettirilebilir. Ne yazık ki felçli hastalar için durum bu kadar kolay olmuyor. Özellikle de omurilik zedelenmesi geçirmiş olan kişiler, vücutlarındaki neredeyse hiç bir noktayı hareket ettiremiyor.

Zihin kontrolüne sahip ürünlerin sayısı artacak

Teknik araştırma yapan kişiler, öncelikli olarak zihin kontrolüne sahip bazı ürünler ortaya çıkarmak istiyor. Örneğin 4 yıl kadar önce boynunu kıran bir adam ile ilgili çalışma yaptılar. Bu çalışmanın sonucunda beyin taraması ortaya çıkarıldı ve adamın kafasının her iki tarafındaki 5 cm çapındaki kafatası diski beyin sensörleri ile yer değiştirdi.

yapay iskelet

Beyne yerleştirilen sensörler, dış iskelet avatarını hareket ettirmek için kullanıldı. Bu dış iskelet ile hem ileriye yürüme hem de geriye doğru yürüme işlemleri gerçekleştirildi. Ayrıca çeşitli el ve kol hareketleri de yapılabildi. Böylece bu dış iskeletin felçli hastalarda çok rahat bir şekilde kullanılabileceği görüldü.

Her ne kadar her şeyi kusursuz gibi görünse de burada önemli olan konu hızlı işlem yapabilme. Verilen komutlar doğru sıralanırsa bütün işlemler daha hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir. Ayrıca beyne bağlanan tellerin kafatasında enfeksiyon yaratmaya gibi sağlık problemleri de önemli bir engel. Tüm bu sorunlara rağmen zihin kontrolü ürünlerinin sayısı muhtemelen daha da fazla artacaktır. Sizce bu tür ürünler felçli hastalar için hayatı büyük oranda kolaylaştırabilecek mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Otonom araçlar büyük trafik felaketlerine neden olabilir!