İran, kripto madencilerinin elektriğini kesiyor

Bu kripto para birimi kripto yatırımı Kripto paralar kripto para

Güç şebekelerine fazla yük bindirdiği için kripto madenciliğini yasaklayan İran, kripto madencilerinin elektriğini kesiyor.

Kripto para sektörü bir süredir yaşanan çöküş sebebiyle son dönemde hep kötü haberlerle gündemimize geliyor olsa da aslında uzunca bir süre hızla büyüyen bir pazardı ve dünyanın her yerinden yatırımcıları ve girişimcileri çekmeyi başarıyordu. Bu dönemde kripto madenciliği hızla büyüdü. Dünyanın dört bir yanında kripto madencileri güçlü donanımlara yatırım yaparak kripto para çıkarmaya başladı. Bu girişimcilerin hoş karşılandığı ülkeler olduğu gibi kriptoya karşı sert bir tutum sergileyenler de oldu. Kripto madenciliğini pek hoş karşılamayan bu ülkelerden biri de İran.

Ülkenin enerji şebekesine fazla yük olduğu için kripto madenciliğini bir kez daha yasaklayan İran, izni olan kripto madencilerinin bile elektriğini kesiyor. Böylece bu kripto çiftliklerini işleyemez hale getiriyor.

kripto madencileri

Kripto madenciliği yapmak için İran hükumetinden resmi olarak izin alan 118 kripto madeninin 118’inin de elektrikleri yarın kesilecek.

Oysa kripto para İran için belki de diğer tüm devletlerden daha kullanışlı bir araç olarak görülüyordu. ABD’nin ekonomik ambargosu altında olan İran, kripto paralar, özellikle de Bitcoin sayesinde takip edilemeyen finansal işlemler gerçekleştirerek bu ambargoyu kırmanın yolunu bulmuştu. Bu yüzden de İran’da 2019 yılında kripto madenciliği resmi olarak tanıttı ve bazı kripto madencilerine faaliyetlerini resmi olarak yürütmeleri için izin belgesi verildi. Ancak artan elektrik fiyatları ve ülkede enerji sıkıntısı yaşanması İran’ın kripto madencilerine karşı tutumunu değiştirdi. Yarın elektriklerinin kesilecek olması da yaşanan bu enerji krizinin bir sonucu.

Internet Explorer için cenaze düzenlediler