iQOO 10 Pro, Geekbench performans testinde görüldü

vivo iQOO 10

vivo’nun alt markası olan iQOO’nun bu hafta tanıtacağı yeni akıllı telefonu iQOO 10 Pro, Geekbench performans testinde görüldü.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo’nun alt markalarından biri olarak 2019 yılında kurduğu iQOO, akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye hazırlanıyor. Son amiral gemisi akıllı telefonu iQOO 9’u yaklaşık sekiz ay önce piyasaya süren iQOO, yeni akıllı telefonları iQOO 10 ve iQOO 10 Pro’yu 19 Temmuz’da resmi olarak tanıtacak. Kısa süre sonra da piyasaya sürecek.

Bu hafta resmi olarak tanıtılacak olan iQOO 10 Pro’nun çıkışına günler kala, telefon bu kez de Geekbench performans testinde görüldü. Geekbench’de yer alan bilgiler hem telefonun özelliklerini hem de performansını gözler önüne serdi.

iQOO 10 Pro

Bildiğiniz gibi IQOO 10 Pro, Qualcomm’un Snapdragon 8+ Gen 1 yonga setinden güç alan ilk telefonlardan biri olacak. Telefonun Geekbench performans testinden alan puanlar, bu yeni nesil yonga setinin gücünü ortaya koyuyor. Telefon, tek çekirdek testinden 7374, çok çekirdekli testten ise 17142 puan alarak oldukça iddialı olduğunu gösterdi.

6.78 inç AMOLED ekrana sahip telefon, dört farklı RAM seçeneğiyle geliyor: 6, 8, 12 ya da 16 GB. Depolama alanı konusunda ise 128 GB, 256 GB ve 512 GB olmak üzere üç farklı seçenek sunuluyor. Geekbench’te performansıyla etkileyen versiyon, 12 GB RAM’e sahip.

Telefonun arka tarafında 50 megapiksellik iki kamera bulunuyor. Onlara 14.6 megapiksellik bir lens daha eklenince ortaya etkileyici bir üçlü kamera sistemi çıkıyor.

Daha önce gelen bilgilere göre telefon hızlı şarj özelliğiyle piyasadaki en iyi modellerden biri olacak. Kablolu olarak 200W’tan şarj edilecek telefon, kablosuz olarak da 65W hızda şarj edilebilecek. Telefon gerçekten de 200W hızlı şarj özelliği sunarsa, bu konuda piyasadaki en hızlı telefon olacak demektir.

Xiaomi Smart Band 7 Pro piyasaya sürüldü