iPhone Xr Android kullanıcılarının ilgisini çekti!

iPhone Xr

Apple’ın farklı renk seçeneklerine sahip uygun fiyatlı modeli iPhone Xr, yapılan araştırmalara göre Android kullanıcılarının çok ilgisini çekmiş. Android’de iPhone Xr modeline geçiş yapanların sayısı bir hayli fazla.

Consumer intelligence research partners (CIRP) bugün Apple’ın renkli telefonu için yaptığı araştırmayı yayınladı. iPhone 5c gibi fiyasko olmayacağını güçlü donanımı ile ilk başından belli eden Xr modeli, görünüşe göre hem uygun fiyatı hem de özellikleri ile kullanıcıların çok ilgisini çekmiş.

iPhone Xr Apple’ın yüzünü güldürdü

Apple’ın bize göre bu yıl tanıttığı fiyatına göre en iyi model olan Xr, yapılan araştırmalarda Android cephesinden bir hayli çok müşteriyi Apple’a taşımış. Araştırma sonucuna göre; iPhone kullanıcılarının yüzde 82‘si eski bir iPhone’dan Xr’a geçiş yapmış.

Android kullanıcılarının ise yüzde 16 gibi ciddi bir oranı telefon değiştirirken tercihlerini Android yerine Xr modelinden yana kullanmış.

Türkiye 2018’de Apple’dan kaç adet veri istedi?

Apple’ın Xr modelinin bu denli ilgi görmesinin 3 nedeni var. Bunlardan ilki uygun fiyat. LCD ekranın düşük maliyetinden yararlanarak Xr’ın fiyatı da uygun tutulmuştu. İkincisi ise telefonun her tarza göre renk seçeneklerinin olması. Sonuncusu ise Xr modelinin iPhone Xs ile aynı donanıma sahip olması.

Bakalım bu başırdan sonra Cupertino merkezli firma 2019 yılında Xr gibi renkli modeller ile karşımıza çıkacak mı?

iPhone Xr