iPhone XR ne kadar sattı? İşte yanıtı

iphone

Apple’ın geçtiğimiz hafta sonu satışa sunduğu iPhone XR ne kadar sattı? İşte çiçeği burnunda yeni iPhone modelinin satış performansına dair ilk rakamlar.

Apple geçtiğimiz Eylül ayında düzenlediği etkinlikte 3 farklı iPhone modeli ile teknoloji tutkunlarının karşısına çıkmıştı. Bu modellerden ikisi iPhone X’in devamı niteliğindeydi ve OLED panel ile donatılmıştı. Üçüncü model olan iPhone XR ise LCD panel ile geliyordu ve bazı premium özelliklerden yoksundu.

iPhone XS ve XS Max, 12 Eylül’de gerçekleşen etkinliğin hemen akabinde ön siparişe sunulmuş ve çok geçmeden de raflardaki yerlerini almışlardı. Merakla beklenen XR modelinin ise Ekim ayının sonlarına doğru satışa sunulacağı belirtilmişti.

Nitekim beklenen gün geldi çattı. 749 dolarlık etikete sahip olan iPhone XR, geçtiğimiz hafta sonu 50 ülkede raflardaki yerini aldı. Peki merakla beklenen yeni nesil iPhone modeli ilk hafta sonunda ne kadar sattı?

iPhone XR satışları beklentilerin gerisinde

Rosenblatt Securities çatısı altında hizmet veren ünlü analist Jun Zhang’ın ulaştığı rakamlara göre, iPhoneXR ilk hafta sonunda beklentilerin altında bir satış performansı gösterdi.

Zhang’ın eriştiği rapora göre, XR ilk hafta sonunda 9 milyon adet sattı. Bu pek çok analistin ön gördüğü sayının hayli altında diyebiliriz. Zira pek çok analist XR’ın ilk hafta sonunda 10 ile 12 milyon arasında satmasını bekliyordu. Yine de bu rakamların XR’ın en çok satan iPhone modeli olmasına engel teşkil edeceği düşünülmüyor.

iPhone XR ne kadar dayanıklı? İşte yanıtı