Dünyanın en çok satan telefonu açıklandı!

13201

Dünyanın en çok satan telefonu belli oldu. Apple’ın uygun fiyatlı iPhone XR modeli rakiplerine satış rakamlarında adet fark attı!

Apple, iPhone XR modeli ile birlikte uygun fiyatlı telefon pazarına adım atmıştı. Rakiplerini tokatlayan özellikleri ile dikkat çeken iPhone XR’ın Apple’ın en etkili silahı olduğunu sizlere daha önce söylemiştik. Bu söylemlerimiz bugün açıklanan satış rakamları ile resmen doğrulanmış oldu.

Dünyanın en çok satan telefonu iPhone XR oldu!

2019’un üçüncü çeyreğine ilişkin akıllı telefon pazarındaki verilere göre; en fazla satan telefon iPhone XR oldu. Listenin ikinci sırasında Samsung Galaxy A10, üçüncü sırasında Galaxy A50 ve dördüncü sırasında ise OPPO A9 modeli yer alıyor.

Listenin beşinci sırasında yine Apple’ın uygun yollu telefonu olan iPhone 11, altıncı sırada OPPO A5s, yedinci sırada Samsung Galaxy A20, sekizinci sırasında OPPO A5, dokuzuncu sırada Xiaomi Redmi 7A ve son sırada ise Huawei P30 yer alıyor.

Dünyanın en çok satan telefonu

Huawei’nin listenin son sırasında yer alması aslında kimseyi şaşırtmamalı. Google ile arası kötü olan Huawei’ye olan güven son çeyrekte büyük oranda azaldı. Huawei’nin ne yapıp ne edip, Google ile anlaşması gerekiyor. Kendi işletim sistemi ve uygulama mağazası kurmak ile bu işler yürümez.

Huawei Mate 30 Pro Türkiye’de satışa sunuluyor!

En çok satan modellere genel olarak bakacak olursak; dünya genelinde kullanıcılar artık telefonlara olan ilgisini kaybetmiş gibi görünüyor diyebilirim. Kullanıcılar artık akıllarını başına alıp, uygun fiyatlı yüksek performans sunan telefonlara yöneliyor. Bu yüzden amiral gemisi modellerine olan tercih azalmış durumda.

Bu yüzden 2020 yılında orta ve üst segmentte daha fazla telefon göreceğimizi söyleyebilirim.