Türkiye 2018’de Apple’dan kaç adet veri istedi?

apple

Her yıl şeffaflık adı altında ülkelerin neler talep ettiğini açıklayan Apple, Türkiye’nin de neler istediğini açıkladı. Peki, Türkiye 2018 yılı içerisinde Apple’dan kaç adet veri istedi?

Gizliliğe ve şeffaflığa önem veren Cupertino merkezli firma her yıl düzenli olarak ülkelerin kendilerinden talep ettikleri verileri açıklıyor. 2018 yılı içerisinde talep edilen veriler ise bugün açıklandı. Açıklamalara göre; listenin en tepesinde 2,357 cihaz talebi ile Avustralya yer alıyor. Peki, Türkiye, 2018’de Cupertinolu firmadan neler talep etti?

Türkiye 2018’de Apple’dan kaç adet veri istedi?

Apple’ın şeffaflık raporunda Cihaz, Finansal Destekçi, Hesap ve Acil olmak üzere dört farklı kategori yer alıyor. Türkiye; 87 adet cihaz, 88 adet finansal destekçi ve 24 hesap bilgisini firmadan talep etmiş. Türkiye, geçtiğimiz 2017 yılında ise toplamda 200’den fazla cihaz ve yaklaşık 50 adet hesap bilgisi talep etmişti.

Katlanabilir ekranlı iPhone mu geliyor?

Ancak Apple, Türkiye’nin tüm isteklerini yerine getirmemiş. 87 cihaz bilgisi talebinin 60’ı, 88 finansal destekçi talebinin 85’i ve 24 hesap bilgisi talebinin 21’i Türkiye’ye verilmiş. Yine de oldukça yüksek bir kabul oranı sunan firma, Türkiye ile olan ilişkilerini bu sayede güçlendirecek gibi görünüyor.

Apple

Firmanın yayınladığı şeffaflık raporuna buradan ulaşabilirsiniz. Bildiğiniz gibi terör saldırılarında bile müşterilerinin bilgilerini devletelere vermeyen firma, bazen durumun önceliğine göre bilgileri devletler ile paylaşabiliyor.