iPhone Xc Konsept Görüntüleri Yayınlandı

iphone xc idrop news x martin hajek 7

Apple iPhone X’un uygun fiyatlı versiyonu iPhone Xc için konsept görüntüleri yayınlandı. iPhone 5c ile birlikte ortaya çıkan renkli plastik kasalı telefon serisinin devam modeli daha önce gelmemişti. 6000 liralık dudak uçuklatan bir fiyata sahip olan X modeli içinde C adı altında uygun fiyatlı bir cihaz çıkabilir.

iPhone X’un Uygun Fiyatlı Versiyonu: Xc

Kısa süre önce ülkemizde de aktif olarak satılmaya başlayan Apple’ın 10. yıl özel telefonu, 6000 liralık başlangıç fiyatı ile dudak uçuklatmıştı. Yaygın olarak satılan en pahalı olma özelliği taşıyan yeni cihazın en büyük yeniliği çentikli ekranıydı. Hem malzeme kalitesi hem tasarımı hem de donanımıyla en üst noktayı temsil ettiğini iddia eden cihaz, kullanıcılar tarafından da büyük bir ilgiyle karşılanmıştı.

Oluşan büyük ilgiye rağmen telefonun uçuk satış rakamı nedeniyle iPhone X’a sahip olmak pek mümkün değil. iDrop News internet sitesi de yayınladığı konsept görüntülerle polikarbonat malzemeye sahip, plastik kasalı bir iPhone X modelinin habercisi oldu. 5C ile gördüğümüz daha uygun fiyatlı ve plastik kasalı Apple telefonların devamı gelmemiş ve 5C ile sınırlı kalmıştı. Apple’ın en çok varyasyonunu satışa çıkardığı iPhone 5 kasasının bir başka varyasyonunu olan SE modelinin akibeti de 5C gibi olmuştu. Ancak, bu akıbetin değişebileceği konuşulmaya başladı.

OLED yerine LCD

iphone-xc-idrop-news-x-martin-hajek-3

OLED ekran yerine LCD bir ekran sunulması beklenen Xc modelinde bu sayede çok büyük bir fiyat avantajı sağlanacak. Ek olarak kasanın camdan plastiğe çevrilmesi de fiyatın düşmesine yardımcı olacak. Konsept görsellerde kamera ve özel yüz tanıma sensörlerinin olduğu TrueDepth kamera yerini korumuş durumda.

500 dolarlık bir fiyat seviyesinde satılabileceği söylenen Xc modeli, OLED ekran yerine LCD ekran kullanarak ve cam kasa yerine plastik kasa kullanarak 1000 dolarlık fiyat etiketini 500’e indirmiş görünüyor.

iphone-xc-idrop-news-x-martin-hajek-3

Sadece bir konsept görüntüsünden ibaret olan Xc modelinin gerçeğe dönüşüp dönüşmeyeceği ise bilinmiyor.

 

iPhoneX Yine Tedarik Sorunlarıyla Karşı Karşıya