Google Home Mini Eski Özelliklerine Tekrar Kavuşuyor

Google Home Mini in hand 0

Google’ın akıllı asistanı Home Mini geçtiğimiz dönemde devre dışı bırakılmak zorunda kalınan özelliklerine tekrar kavuşuyor. En temel özelliklerinden birisi bir skandal nedeniyle devre dışı bırakılan cihaz, tekrar olması gereken haline dönüyor. 

Google Home Mini 7/24 Dinleme Yapınca Özellik Devre Dışı Bırakılmıştı

Amerikan teknoloji devi Google‘ın yapay zekalı asistanı olarak evlerimize giren Home cihazları, geçtiğimiz yıldan bu yana dünya genelinde aktif olarak kullanılıyor. Yapay zekalı Home Bot’ları birbiriyle sohbet ettirip canlı yayınlar yapılmış ve bu büyük ilgi görmüştü.

Firma Pixel akıllı telefonlarıyla birlikte Home ürünlerine yenilerini ekledi. Eklenen ürünler arasında olan Home Mini‘nin ise 7/24 dinleme yaptığı ve bu veriyi Google’a gönderdiği ortaya çıktı. Normalde ”Ok Google” komutuyla birlikte aktif olması gereken cihaz, tüm gün boyunca aktif kalarak komutları anlık olarak değerlendirmeye alıyordu. Veriler de anlık olarak analiz için üreticiye aktarılıyordu. Ürün satışa çıktıktan kısa süre sonra ortaya çıkan bu duruma hemen müdahale eden internet devi, cihaza hızlıca bir güncelleme yayınlayarak sorunu çözdü.

Sorun çözülürken sadece dinleme özelliği devre dışı bırakılmadı. Home Mini’nin üzerindeki dokunmatik yüzey kullanılarak yapılan bazı işlevler de devre dışı bırakıldı. Cihazların 7/24 komutları alması nedeniyle yayınlanan güncellemeden önce bulunan bu özellikler şimdi geri geliyor.

Dokunmatik yüzeyi bir müzik oynatıcı gibi kullanan özellik sayesinde Home Mini cihazınız üzerinden oynattığınız müziği parmak hareketleri ile rahatlıkla kontrol edebiliyorsunuz. 1.30 güncellemesiyle birlikte geri gelecek olan bu özellik sayesinde Home Mini tekrar kutudan çıktığı resmi özelliklerine sahip olmuş oldu.

Nvidia’dan Şimdiye Kadar Yapılmış En İyi Ekran Kartı