Xiaomi Android Arayüzü MIUI Büyük Bir Başarıya İmza Attı

12

Dünyanın en büyük telefon üreticilerinden olan Xiaomi telefonlarında kullandığı arayüz MIUI ile önemli bir başarıya imza attı. Arayüzün 7 yılda elde ettiği bu başarı, firma için gurur kaynağı oldu.

Xiaomi MIUI  300 Milyon Aktif Kullanıcı Sayısına Ulaştı!

2010 yılında kurulan ve inanılmaz bir yükseliş grafiği çizerek dünyanın en büyük 5. telefon üreticisi olan Xioami, şu an onalarca farklı kategoride cihaz üretiyor. Firmanın çıkardığı ilk ürün ise MIUI adını verdiği Android arayüzüydü. 2010 yılının Aralık ayında 100 kullanıcıya sahip olan arayüz, geçtiğimiz sene 200 milyon kullanıcı sayısına ulaşmıştı. Firma CEO’sunun yeni yaptığı açıklamayla birlikte de bu sayının 300 milyonu geçtiği açıklanmış oldu.

Şu sıralar MIUI 9 sürümünü geliştiren firma, cihazları için yeni arayüzünün güncellemelerini yayınlamakla meşgul. Dünya İnternet Konferansı’nda konuşmacı olan firma CEO‘su LEİ Jun, arayüzlerinin dünya genelinde 300 milyon aktif kullanıcı sayısını aştığını resmi olarak açıkladı. Çok önemli bir başarıya imza atan firma, arayüzünü sadece kendi cihazları için yayınlamıyor. Farklı üreticilerin de cihazları için kendi arayüzünü hazırlayan ve resmi internet sitesinden yayınlayan firma, bu anlamda diğer tüm üreticilerden ayrılıyor.

MIUI 9 Dönemi

Xiaomi MIUI

Mİ 6 ve Mİ Mix 2 amiral gemisi cihazlara sahip olan firma, A1 modeliyle Android One programına giriş yapmış, Redmi 5 ve 5 Plus ile birlikteyse orta seviye cihazlarını devam ettirmişti.

Ülkemizde resmi olarak bulunmayan firma, ülkemize girmeyi birkaç kez denemişti. Ancak Türkiye’deki operatörlerin çift sim kartlı cihazları satmak istememesi nedeniyle giriş yapamamıştı. 

Firma, Androiod 8.1’in yayınladığı şu günlerden halen bazı önemli cihazları için Android 7.0 güncellemesini yayınlamamış durumda.

Kaspersky Lab, Washington, DC Ofisini Kapatıyor!