Apple WWDC’de bir sürpriz yapabilir

apple home

Apple’ın yeni iPhone modellerini tanıtacağı WWDC’de sürpriz bir ürün tanıtabileceği iddia edildi. Peki Apple ne tanıtacak? İşte detaylar.

Teknoloji ve yazılım dünyasının lider isimlerinden biri olan Apple, şu aralar hummalı bir şekilde yeni iPhone modelleri üzerinde çalışıyor. Fakat ünlü Apple analisti Ming-Chi Kuo’ya göre Cupertino merkezli şirketin şu aralar üzerinde çalıştığı tek şey yeni iPhone modelleri değil.

Kuo, Apple’ın önümüzdeki dönemde gerçekleşecek olan WWDC etkinliğinde yeni iPhone modelleri haricinde sürpriz bir ürün daha tanıtacağını iddia ediyor. İddialara göre bu ürün, Apple’ın Siri tabanlı yeni ev asistanı olacak.

Tim Cook daha önce yaptığı bir açıklamada Amazon Echo ve Google Home’u beğendiğini üstü kapalı bir şekilde dile getirmişti. Kuo’ya göre Amerikalı teknoloji devi, git gide genişleyen HomeKit programına artık Siri’yi de dahil edecek. Bu Siri hoparlörü sayesinde, evinizi sesli komutlarla yönetmeniz de mümkün olacak. Tahmin edilebileceği üzere bu yeni Siri hoparlörü MacOS, iOS ve AirPlay akışıyla entegre olacak.

Apple’ın iPhone 6 ya da 6s’te kullandığı A8 veya A9 işlemcisiyle geliştirmeyi planladığı yeni akıllı ev asistanı, bu sene bitmeden satışa sunulacak. Cupertino merkezli şirket 2017 içerisinde 10 milyondan fazla Siri hoparlörü satmayı hedefliyormuş.

Elbette tüm bunlar Kuo’nun iddiası. Gerçi Kuo’nun bu tarz iddialarının geçmişte hep doğru çıktığını düşünürsek, Apple’ın bu sene gerçekten yeni bir ev asistanı duyuracağını da varsayabiliriz.