Amazon çalışanları için bir kötü haber daha!

Amazon veri merkezi

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri olan Amazon, son zamanlarda çalışanları için verdiği kötü haberlere bir yenisini daha ekledi.

Amazon çalışanları için bir kötü haber daha! Amazon, Covid-19 pandemisi sırasında başlayan uzaktan çalışma uygulamasına son veriyor ve çalışanlarını en az üç gün ofiste çalışmak için zorlamaya hazırlanıyor. Şirket CEO’su Andy Jassy, bu kararı geçtiğimiz cuma günü yayınlanan bir bildiri ile duyurdu. Jassy, hibrit bir çalışma düzeninin Amazon’un kurumsal kültürünü “güçlendireceğini” ve çalışanlar arasındaki işbirliğini artıracağını söyledi.

Amazon şirketinin bir süredir çalışanları ile problemleri var diyebilirz. İşçiler şimdi greve başladı. İşte tüm detaylar.

Çalışanlarının dünya genelindeki ofislere geri dönmesi her ne kadar basit olmasa da, şirket bu konuda çalışanlarını yavaş yavaş geri çağırmayı planlıyor. Jassy, “Başlangıçta mükemmel olmayacağını biliyoruz ama ofis deneyimi, emlak ve tesis ekiplerimiz kırışıklıkları düzeltirken, ofislerimizi nasıl düzenlemek istediğimiz konusunda sürekli olarak geliştirecek” diye konuştu.

Amazon çalışanlarından ofise dönmelerini istiyor. Bunun için de tarih olarak Mayıs ayını işaret ediyor. İşte detaylar.

Amazon çalışanları için bir kötü haber daha!

Amazon, Covid-19 pandemisi başladığında çalışanlarını Ekim 2020’de ofise geri dönmeleri konusunda beklediğini açıklamıştı. Ancak art arda gelen koronavirüs dalgaları nedeniyle şirket bu tarihi birçok kez ertelemek zorunda kalmıştı. Bu karar, Activision’ın Blizzard çalışanlarının da Temmuz ayından itibaren en az üç gün ofiste çalışmaları gerektiğini açıklamasından kısa bir süre sonra geldi.

Amazon toplu işten çıkarımlara başladı

Benzer şekilde, Amazon’un çalışanları, şirket politikalarına yanıt olarak örgütlenmeye başladı. Geçtiğimiz yıl çoğunluğu sendikalaşma yönünde oy kullanan JFK8 adlı Staten Island tesisleri, ilk sendikalaşan Amazon işyeri oldu. Bu karar, Amazon’un yıl başında 18.000’den fazla çalışanını işten çıkaracağını doğrulamasından sonra geldi.

Oyunseverler müjde! Bu yeni oyunu çok seveceksiniz