Apple iPhone 16 Üretiminde Kesintiye Gitti

iPhone 16 A18 çipiyle

Kısa süre önce yayınlanan bir raporda iPhone 16 üretiminin azalabileceğine yönelik öngörü yer almıştı. Bu tahmin doğru çıktı görünüyor. Barclays analistleri üretimde kesinti yapıldığını bildirdi. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna yakından bakalım.

9to5Mac’in haberine göre Barclays analistleri, Apple’ın iPhone 16 üretimini 3 milyon adet azalttığını belirtti. Analistler bu kesintinin bir bileşen için yapıldığını belirtti. Bununla birlikte analistler iPhone 16 sevkiyatlarının yıldan yıla %15 oranında düşeceğini de öne sürdü. Yılın son çeyreğine ilişkin olarak yeni iPhone sevkiyatları risk altında görünüyor. Bu durumun nedenlerinden biri de en başta belirttiğimiz gibi Apple’ın üretimde yaptığı kesintiden kaynaklanıyor.

Diğer yandan yeni iPhone serisine olan düşük talep de gündemde yer alan konulardan biri. Analistlere göre düşük talebin nedeni Apple Intelligence’ın zayıf sunumu ve telefonlarla birlikte kullanıma açılmamasından kaynaklanıyor. iOS 18.1’le birlikte özellikler yeni iPhone’lara ve iPhone 15 Pro’lara eklenecek. Yine de analistler iPhone 16’ların tüketicilerin tam olarak ilgisini çekmediğini ifade etti.

iphone 16

iPhone 16’lar ve iPhone 15 Pro’lar haricinde iPhone SE 4’te de Apple Intelligence desteğinin olması bekleniyor. İsmini sıklıkla duyduğumuz Mark Gurman’a göre iPhone SE 4, yeni iPad Air modelleriyle birlikte önümüzdeki senenin başlarında piyasaya sürülecek. iPhone 14’e benzer bir tasarımla gelecek olan iPhone SE 4’te; 6.1 inç’lik OLED ekran, A18 yongaseti, Face ID, USB-C portu, eylem düğmesi, 48 MP’lik tek ana kamera, 8 GB RAM olacak. Yongaseti, Apple Intelligence ve RAM konusunda farklı dedikodular vardı. Ama yakın tarihli raporlar 4. nesil iPhone SE’nin standart A18 çipi ve 8 GB RAM kapasitesiyle yapay zeka özelliklerinden yararlanacağını ifade ediyor.

Google Pixel 9a’dan Daha Fazla Detay Geldi