iPhone RAM miktarı yazılımla arttırılacak

iPhone 15 Ultra 2

Apple düşük RAM sorununa kalıcı bir çözüm getirmeyi planlıyor. Cupertino merkezli şirket bir süredir Android tarafında popüler olan bir özelliği iOS’e getirmeye hazırlanıyor. İşte detaylar.

iPhone RAM miktarı yazılımla arttırılacak. Son dönemde akıllı telefon pazarındaki rekabet daha da artmış durumda. Bu rekabet sayesinde artık orta segment modellerde bile 6GB RAM’e sahip telefonlar görmek bizleri şaşırtmıyor. Hal böyle olunca 3GB4GB RAM’e sahip olan modellere olan talep de azaldı.

iPhone kullananlar yüksek

Applebu sorunu çözmek için RAM miktarını yazılımla arttırmanın bir yolunu arıyor. Keza sızdırılan yeni iOS kaynak kodlarında RAM miktarının yazılımla 3GB kadar arttırılabileceği bilgisi bulunuyor. Peki bu nasıl olacak?

iPhone 15 Pro Max Could be Replaced By iPhone 15 Ultra

iPhone RAM miktarı yazılımla arttırılacak

Şimdilik Apple’ın yeni RAM teknolojisi hakkında kesin bir bilgi yok. Fakat genel kanı dahili depolama alanının bir kısmını RAM olarak kullanmak. Böylece kullanıcılar arka planda daha fazla uygulama çalıştırabilecekler.

Elbette şimdilik bu özelliğin bir söylentiden, sızıntıdan ibaret olduğunu unutmamak gerekiyor. Önümüzdeki süreçte işin aslı ortaya çıkacaktır.

iphone

Tabi ki Apple’ın iOS tarafında yaptığı güncellemelerin çok muazzam, kusursuz olduğunu söyleyemeyiz. Umarız bu sefer düzgün ve stabil çalışan bir iOS sürümü yayınlanır. Aksi takdirde RAM miktarını arttıralım derken başka farklı sorunların ortaya çıkması pek de hoş olmayacaktır. Elbette yine de bekleyip görmek gerekiyor.

Bu arada bahse konu özelliğin ilk etapta güncel modellerde uygulanacağını da belirtelim. En azından sızıntılar bu yönde.

Avatar 2 Japon teknolojilerini bile geçti