iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max RAM kapasitesiyle şaşırttı

iphone 11 pro 3

Apple’ın geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni iPhone modellerinin RAM miktarları belli oldu. AnTuTu tarafından paylaşılan rapora göre iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max 4GB RAM’e sahip.

Artık iPhone modellerinin düşük RAM kapasiteleriyle gelmesine alıştık diyebiliriz. Geçmişten beri RAM söz konusu olduğunda rakiplerinin çok gerisinde bulunan Apple, bu alışkanlığını yeni iPhone modellerinde de sürdürdü.

iPhone 11, 11 Pro ve 11 Pro Max 4GB RAM’e sahip!

iPhone 11 modelleri tanıtılmadan önce, 3 modelin de 6GB RAM ile geleceği iddia edilmişti. Fakat AnTuTu tarafından yayınlanan rapora göre, yeni iPhone modellerinin tümünde 4GB RAM bulunuyor. Evet yanlış okumadınız, Apple’ın ufak bir servet talep ettiği 3 yeni iPhone modelinde de RAM miktarı 4GB ile sınırlı.

iphone 11

Elbette burada RAM kapasitesinin miktarı kadar işlevselliği de önemli bir rol oynuyor. Keza güncel bir iPhone modeli, 4GB RAM ile 8GB hatta 12GB RAM’li bir akıllı telefon modeline rahatlıkla meydan okuyabilir. Bu durumun temel nedeni ise Apple’ın kullandığı iOS işletim sisteminin iPhone donanımıyla tam uyumlu bir şekilde çalışması.

Samsung en yakın rakibine eğlenceli göndermelerde bulundu