iPhone pazar payı Samsung’u tahtından indirdi

iPhone pazar payı Samsung'u tahtından indirdi

Bir pazar analiz şirketi, akıllı telefon üretim seviyelerinin tedarik verilerine dayanarak, iPhone pazar payının 2021’in son çeyreğinde %23,1’e yükseleceğini tahmin ediyor. Artış, son çeyrekte sadece yüzde 15,9’luk pay düşünüldüğünde oldukça önemli. Dahası, yükseliş Apple’ı pazar payı açısından Samsung’un tacını almaya yönlendirecek. İşte detaylar.

iPhone açısından büyüme, rakiplerle karşılaştırıldığında daha iyi tedarik zinciri yönetiminden kaynaklanıyor olabilir. Ancak gelişmelere rağmen, yarı iletken kıtlığının genel olarak akıllı telefon satışlarını etkilemeye devam ettiğine şüphe yok. Akıllı telefon talebindeki gelişmelere gelince, bunun da çoğu, bu yılın ikinci yarısında e-ticaret tanıtım etkinliklerinin yoğun olduğu sezona borçlu olabilir. Güneydoğu Asya’da COVID-19 kısıtlamalarının hafifletilmesi Vietnam gibi ülkelerde fabrika operasyonlarının yeniden başlamasına yol açsa da önemli bileşen eksiklikleri devam etti. Bu kısıtlamalar, 2021 yılının ikinci yarısında akıllı telefon üretimini geciktiriyor.

iPhone pazar payı Samsung'u tahtından indirdi

TrendForce ayrıca Apple’ın iPhone 13 lansmanının açıkça büyük bir başarı elde ettiğini -söyledi. Üç model sayesinde, toplam iPhone üretimi %22,6 artarak 51,5 milyon adede ulaştı. Bu sonuçla Apple da dünya sıralamasında ikinci sıraya yükselmeyi başardı.

Cupertino merkezli şirketi şimdiki dönem ile birlikte daha güzel günler bekliyor. Üretim seviyelerine ilişkin tedarik zinciri raporları, Samsung, Oppo, Xiaomi ve Vivo’nun pazar paylarının büyük olasılıkla düşeceğini gösterirken, Apple’ın payının geçen çeyrekte %15,9’dan mevcut çeyrekte %23,2’ye yükseldiğini görecek. Bu, Samsung’u sollamak ve küresel akıllı telefon pazarında genel liderliği ele geçirmek için yeterli olacaktır.

Twitter, ‘özel’ resim ve videoların izinsiz paylaşılmasını yasakladı