Android Telefonların Pazar Payı Arttı!

iPhone 5 Android Market

Android işletim sistemli akıllı telefonlar, sektörde popülerleşmeye devam ediyor.  Apple, belli derecede güç kaybederken Android üreticileri pazar payını artırdı. Android’in pazar payının ne kadarına hakim olduğununun detaylarını haberimizde bulabilirsiniz.

Strategy Analytics isimli araştırma şirketi, akıllı telefon rekabeti hakkında yeni gerçekleri ortaya çıkardı. Google’ın mobil işletim sistemi, dünya çapındaki payını yüzde 81’e çıkardı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde, Android’in pazar payı yüzde 75 civarındaydı. Apple’ın satışları artmasına rağmen, pazar payı düşüş gösterdi. Bu da, daha çok cep telefonu üreticisinin Google Android’i seçmesiyle gerçekleşti.

android versus apple

Strategy Analytics analisti Scott Bicheno, “Apple, özellikle orta seviyede, bazı cepheleri Android ailesine kaptırmış gibi gözüküyor. Ancak Android, bu gelişimi sürdürmek istiyorsa çok dikkatli olmalı. iPhone 5C, istenen başarıyı elde edememiş olabilir ancak firma, orta seviyeye daha çok özen göstermeye başladı.” ifadelerini kullandı.