Samsung liderliği elinden bırakmıyor!

samsung kurumsal

Cep telefonu ve akıllı telefon pazarı üzerinde yapılan bir araştırmaya göre markaların dağılımı ortaya çıktı. 2015 yılının ikinci çeyrek verilerine dayanarak hangi marka dünyanın neresinde popüler görebiliyoruz. Counterpoint Research firmasının rakamları haberimizde.

samsung-kurumsal

Mobil sektör oldukça rekabetli bir alan. Cep telefonları, akıllı telefonlar ve tablet bilgisayarlar oldukça büyük bir pazar. Peki ama hangi marka dünyanın neresinde popüler? Counterpoint Research isimli araştırma şirketinin bu soruya bir cevap aradı ve bazı sonuçlara ulaştı. 2015 yılının ikinci çeyreğine göre grafik haline getirilen sonuçlar şaşırtıcı.

Son dönemlerde Samsung’a ilişkin kötü haberler sıkça gündeme geliyor. Ancak daha büyük resmi baktığımızda Samsung’un durumunun çok kötü olmadığını görüyoruz. Samsung, amiral gemisi cihazlarda liderliğe oturmak istiyor ancak başaramıyor. Fakat firmayı ayakta tutan giriş ve orta segmentte yer alan cihazlar.

Pazar payına göre baktığımızda Samsung, %19’luk pay ile mobil sektörün lideri. İkinci sırada %10 ile Apple yer alıyor. Daha sonra %7 ile Huawei, %6 ile Nokia listeye devam ediyor. LG, Lenovo ve ZTE gibi firmalar her biri %4’lük pazar payı ile listede daha aşağılarda yer alıyor.

akilli-telefon-tedarik-dagilimi-3

Yukarıda ise bölge bölge dağılımı görüyoruz. Yani hangi markanın dünyanın neresinde daha popüler olduğunu görebilirsiniz. LATAM olarak adlandırılan bölge Latin Amerika yani Güney Amerika’yı temsil ediyor. MEA ise Orta Doğu ülkelerini temsil ediyor.

iPhone 6s’te ısınma sorunu!