Google yeni işletim sistemi kafa karışıklığı yarattı

Google yeni işletim sistemi

Google’ın Pigweed isminin marka tescili için başvuru yapmasıyla Google yeni işletim sistemi iddiaları giderek artış gösterdi. Henüz bu yeni işletim sistemi ile ilgili kafa karışıklığı devam ediyor. İşte haberimizin detayları.

Güçlü bir arama motoru olan Google, yeni projelere hep destek veriyor. Cloud Platform gibi platformların yanı sıra çok sayıda uygulamaya ve yazılıma da destek olan şirket, aynı zamanda akıllı telefon endüstrisinde de oyun dağıtıcı rolünde. Şimdiki cep telefonların önemli bir bölümü, Google’ın geliştirdiği Android işletim sistemi ile çalışıyor.

Google yeni işletim sistemi detayları

Şirket tarafından geliştirilen tek işletim sisteminin Android olmadığı düşünülüyor. Ayrıca Chromebook’larda ChromeOS kullanımı da gerçekleşiyor. Hem Android hem de ChromeOS, Linux çekirdeği ile inşa edilmişti.

Google yeni işletim sistemi kullanimi

Bundan kısa bir süre önce, ‘Pigweed’ ismi için ‘Bilgisayar İşletim Yazılımı’ kategorisi ile marka tescili Google tarafından yapıldı. Şirketin başvurusu, ABD’nin patent ve marka kurumu olan USPTO’nun internet sitesinde kullanıcıların karşısına çıktı. O günden beri internette Pigweed’in Google’ın yeni işletim sistemi olacağı ile ilgili güçlü haberler yayıldı.

Kazayağı isimli yapraklı bir bitki olan Pigweed daha önce de rastlanılan bir şeydi. FuschiaOS için olan bir kodda yapılan değişiklik neticesinde Pigweed hemen göze çarpıyordu. Google’ın bu işletim sistemini ne için kullanacağı henüz net olarak bilinmiyor. Sizce Google bununla ne yapmayı planlıyor olabilir.

WhatsApp Masaüstü açığı dosyalara erişim sağlıyor