iPhone katlanabilir olsaydı işte böyle görünecekti!

iPhone katlanabilir olsaydı işte böyle görünecekti!

Apple’ın bir süredir katlanır telefon yarışına katılacağı söylentileri vardı. Ancak çıkan raporlara bakılırsa bu noktada bir kaç yıl daha bu cihazı göremeyeceğiz gibi duruyor. Hatta katlanabilir cihazın bir iPhone değil, bir iPad tablet cihazı bile olabileceği iddia edildi. İşte detaylar.

Tech Aesthetics ekibi, Apple’ın katlanabilir iPhone cihazını beklemek yerine, iPhone X’in iç aksamlarından ve bir Motorola Razr 2019’un kasasından katlanır kapaklı bir cihaz oluşturmaya karar verdi. Ortaya çıkan cihazın adı iPhone V ve neredeyse bir bir yıl süren sıkı çalışma, tersine mühendislik ve tamamlanması gereken çok sayıda deneme yanılma örneği olarak karşımızda. Projenin arkasındaki ekip bir iPhone X ekranı aldı ve esnek OLED’den ayrılırken cam kapağı ve dokunma katmanlarını çıkardı.

iPhone katlanabilir olsaydı işte böyle görünecekti!

Proje ayrıca, X’in dahili bileşenlerini barındırmak için ayrılmış bir çift Motorola Razr 2019’u da içeriyor. Ekip, 3D baskılı bileşenlerle özel bir anakart yaptı. Alan kısıtlamaları nedeniyle fedakarlıklar yapılması gerekti ve telefon, ne yazık ki kablosuz şarjı veya MagSafe’i desteklemeyen 1.000 mAh pil hücresi ile sonuçlandı. Donanım tarafı ortadan kaldırıldığında, Tech Aesthetics ekibi, jailbroken modlar aracılığıyla katlanır ekrana daha iyi uyması için iOS’ta ince ayar yapmaya başladı. Bitmiş cihaz, bölünmüş ekran uygulama örneklerini destekler ve katlanır ekranın her iki tarafını da kullanabilir.

Galaxy S23 bu kez tüm dünyada aynı yonga setiyle çıkacak