Mark Zuckerberg ciddi anlamda çıldırdı! Amaç ne?

Facebook Pay artık Meta Pay olarak adlandırılacak!

Meta CEO’su Zuckerberg, şirket hisselerinin son yılların en kötü seviyelerine gelmesi üzerine olağan üstü tedbirlere başvurmayı düşünüyor.

Mark Zuckerberg ciddi anlamda çıldırdı! Amaç ne? Meta, sosyal medya açısından tarihin en önemli şirketlerinden biri. Facebook ile yepyeni bir dönemin başlangıcını ateşleyen Zuckerberg, daha sonra şirket bünyesine WhatsApp ve Instagram’ı katmıştı. Bu gelişmelerin ardından değeri bir trilyon dolar sınırına dayanan şirket, son 16 ayda benzeri görülmemiş bir gerileme dönemine girdi ve borsa değeri yaklaşık 750 milyar dolar kadar geriledi.

Mark Zuckerberg WhatsApp

Dünyanın en büyük şirketleri için bile inanılmaz bir büyüklüğe tekabül eden bu kayıplar karşısında adeta çıldıran Meta CEO’su Zuckerberg ise şirketin maliyetlerini azaltmak ve kötü gidişe bir son verebilmek için binlerce çalışanı işten çıkaracağını duyurdu.

Mark Zuckerberg avatar

Mark Zuckerberg ciddi anlamda çıldırdı! Amaç ne?

Zuckerberg tarafından yapılan açıklamada, tam olarak kaç kişinin işten çıkarılacağı veya hangi departmanlarda çalışanların kovulacağı konusunda bir bilgi vermezken, işten çıkarmaların haftalık süreçler halinde gerçekleşeceğini duyurdu. Bunun anlamı, artık bütün Meta çalışanları diken üstünde olacak ve kimin işten çıkarılacağı uzun vadeli süreçlerde bilinemeyecek.

meta

Öte yandan işten alımların da azaltılacağını belirten Zuckerberg, 2023 yılından itibaren alınacak yeni çalışanlara rağmen toplam çalışan sayısında önemli bir azalmanın görüleceğini belirtti. Zuckerberg’in bu açıklamaları akıllara Twitter’ın CEO’su Elon Musk’ı getirirken, Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük sosyal medya platformlarından ikisinin bu kadar geniş hacimli işten çıkarma kararı alması, ülke genelinde büyük bir hoşnutsuzluk yarattı.

Çentikli laptop tasarımı çok fazla ilgi görmedi