Apple Watch düşme özelliği yine hayat kurtardı

Apple Watch düşme özelliği

Ortaya çıktığı günden bu yana büyük yararlar sağlayan Apple Watch düşme özelliği hayat kurtarmaya devam ediyor. Şirketin adeta göz bebeği olan özellik kısa bir süre içerisinde birçok kişinin hayatını kurtardı. İşte haberimizin detayları.

Apple Watch ile ilgili bugüne kadar defalarca olumlu haberler duymuşsunuzdur. Bu haberlere bir yenisi daha eklendi. Geçtiğimiz günlerde yaşlı bir adam bu aletin hayatını kurtardığını söyledi. Özellikle yüksek yaş grubuna hitap eden düşme özelliği bütün hastalıklar için devrede.

Apple Watch düşme özelliği

William Bout, sabah işe gittiği sırada bir araba ona çarptı ve çapmanın etkisiyle bilincini kaybetti. Bunu farkeden Apple Watch hızlı bir şekilde acil servisi aradı. Acil servis ekipleri olay yerine giderek o adamın hayatını kurtarmış oldu.

Apple Watch düşme özelliği yeni

Bu tür ani kazalar hiç kimsenin karşılaşmak istemediği türdendir. Ancak böyle kazaların meydana gelmesinden hemen sonra gerekli önlemlerin alınması da şart. Aksi takdirde kurtulman hiçbir yolu yok. Apple Watch kullanıcıları düştüğü andan itibaren sistem onu fark ediyor ve acil durum servisine haber veriyor. 

Düşme özelliğini isterseniz iPhone üzerinden de açabilirsiniz. Böylece en ufak bir düşme tespitinde hızla acil durum ekiplerine haber verilir. Bulunduğunuz konum ve diğer bilgiler acil servis ekiplerinin ulaştırılır. Böylece ölüm riskiniz de azalır. Sizce Apple Watch tarafından geliştirilen düşme özelliği hayat kurtarıyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Kırmızı Apple Watch için geri sayım başladı!