iPhone 8 kişinin hayatını kurtardı!

iPhone

iPhone’un 8 kişinin birden hayatını kurtardığı ortaya çıktı. Apple, Okinawa açıklarında denizde mahsur kalan 8 kişinin hayatını su geçirmez özelliği ile kurtarmış. İşte ilginç olayın tüm detayları.

Akıllı telefonlar hayatı kolaylaştırdığı gibi bazı durumlarda da hayat kurtarabiliyor. Bu durumlara en çok örnek ise Apple cephesinden geliyor. Apple’ın kalp krizini tespit eden Apple Watch modellerinden sonra şimdi de iPhone’u hayat kurtarma olayı ile gündeme geldi. Bu sefer Apple bir değil tam sekiz kişinin birden hayatını kurtardı.

iPhone sayesinde hayattalar!

Peki, bu olay nasıl yaşandı ve Apple nasıl hayat kurtardı? Aktarılan bilgilere göre; Federal Acil Durum Yönetimi Ajansı (FEMA) özel yardımcısı olan Rachel Neal, erkek arkadaşı ve diğer arkadaşları ile birlikte Okinawa sahilinde bir adaya götürmek için bir tekne kiralamıştı. Ama dönüş yolunda, teknelerini talihsiz bir şekilde battı. Sekiz yolcunun hepsi can yeleklerini çekti ve denize atladı.

iOS 12.1.2 güncellemesi yayınlandı!

Neal FEMA’da çalıştığı için bu durum için önceden hazırlık yapmıştı. Neal’ın hazırladığı çanta içerisindeki erkek arkadaşının telefonunu kullanmayı denediler. Ancak telefon su aldığı için hasar görmüştü. Daha sonra Neal kendi iPhone’una ulaştı ve yarıdım çağırdı.

Yardım çağrısından yaklaşık 90 dakika sonra Japon Sahil Koruma ekibi sekiz yolcuyu kurtarmayı başardı. Neal’ın kullandığı modelin iPhone 7 ve sonrası bir model olduğu tahmin ediliyor. Çünkü daha önceki modellerde IP67 veya IP68 sertifikası bulunmuyor.

Bu tip durumlarda IP sertifikasının ne denli önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkmış oldu. Haberin videosuna aşağıdan ulaşabilirsiniz.