iPhone 4’ün Yerini iPhone 5C Alacak

iPhone 4ün Yerini iPhone 5C Alacak

Geçtiğimiz günlerde piyasadan çekilen iPhone 4’ün yerini, 8 GB’lık düşük maliyetli versiyonuyla iPhone 5C’nin alacağı belirtiliyor.

Apple ilk olarak 2010 yılında piyasaya sürdüğü akıllı telefonu iPhone 4‘ü uzun süre piyasada tutmuş ve Hindistan, Çin ve Brezilya gibi yükselişte olan pazarlarda satılması için üretimine devam etmişti. Ancak bu durum geçtiğimiz hafta son buldu ve Apple, iPhone 4’ün satışlarına son verdi. iPhone 4‘ün yerini iPhone 4s‘in alması bekleniyordu ama son gelen haberler gösteriyor ki iPhone 4‘ün boşluğunu doldurması için iPhone 5c‘ye yönelinebilir.

iPhone_5C

iPhone 4‘ün satışlarını durdurma kararının sebebi ve bu karardan sonra yükselişteki pazarlarda Apple’ın hangi telefonuna yer vereceği merak konusu olmuştu. iPhone 4’ün piyasadan çekilmesinin sebebi olarak telefonda yer alan iOS 7’nin istenen performansı verememesi gösterilmişti ama görünen o ki Apple‘ın asıl amacı, şu ana kadar istenilen satış rakamlarına ulaşamayan iPhone 5C‘yi farklı pazarlara taşımakmış. Hindistan, Çin ve Brezilya gibi düşük maliyetli telefonların büyük ilgi gördüğü pazarlarda varlığını sürdürmek isteyen Apple, iPhone 5C‘nin 8 GB’lık düşük maliyetli versiyonunu bu pazarlarda satışa sunacak.

Firefox OS İçin Bing Uygulaması Yayınlandı