Windows Phone 8.1’in Yaşam Süresi Açıklandı

Windows Phone 8.1in Yaşam Süresi Açıklandı

Microsoft’un Windows Phone 8.1 için resmi desteğinin 36 ay boyunca süreceği ve işletim sisteminin yaşam süresinin 24 Haziran’da başlayacağı ortaya çıktı.

Microsoft yeni mobil işletim sistemi Windows Phone 8.1‘in Developer Preview versiyonunu halihazırda kullanıma sunmuş durumda. Uygulama geliştiricileri ve yeni işletim sistemini test etmek isteyen kullanıcılar bu versiyona Nisan ayının ortalarından beri ulaşabiliyor olsa da, Windows Phone 8.1‘in tamamlanmış son versiyonunun ne zaman kullanıcılara sunulacağı henüz bilinmiyor.

Windows_Phone_8.1

Microsoft daha önce yaptığı açıklamalarda yeni mobil işletim sisteminin yaz aylarından itibaren uyumlu olan tüm cihazlara sunulacağını açıklamış olsa da, çıkış tarihi henüz resmi olarak açıklanmış değil. Ancak Microsoft’un Windows Phone internet sitesinde yeni işletim sisteminin aktif olacağı tarihlerin açıklanması, konu hakkında yeni detayların ortaya çıkmasına neden oldu.

Microsoft’un Windows Phone sitesine göre Windows Phone 8.1‘in yaşam süresi Windows Phone 8‘de olduğu gibi 36 ay olacak ve bu süre boyunca Microsoft’tan resmi olarak destek sağlanacak. Bu 36 aylık yaşam süresinin başlangıç tarihi ise 24 Haziran gösterilmiş durumda. 24 Haziran’da işletim sisteminin son versiyonun yayınlanıp yayınlanmayacağı henüz bilinmiyor olsa da, bu tarihte yeni bir güncellemenin yayınlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Windows 7′ye XP’den Daha Fazla Saldırı Oluyor