iPhone 17’nin Bir Özelliği Daha Ortaya Çıktı

iphone 16 pro

Daha iPhone 16’lar duyurulmamışken iPhone 17 serisi hakkında dedikodular gündeme geliyordu. Bu söylentilerin sayısı o kadar arttı ki saymak mümkün değil. Şimdi elimizde fırından taze çıkmış bir rapor var.

iPhone 16 ve Plus’ın pili 9V gibi düşük voltajlı elektrik akımıyla kolayca yerinden çıkarılabiliyor. Böylece pil değiştirme işlemi daha basit ve hızlı şekilde yapılıyor. Fakat bu özellik iPhone 16 Pro’lar için geçerli değil. Sızıntı kaynaklarından biri olan ve Apple hakkındaki paylaşımlarıyla bilinen Majin Bu, elektrikli pil çıkarma özelliğinin tüm iPhone 17 serisi için geçerli olacağını söyledi. Hatta Majin Bu, dört iPhone 17 modelinde kullanılacak pil yapışkanının da bir fotoğrafını paylaştı.

iphone 17

Normalde iPhone’larda pilin altında yapışkan bulunur. Bu yapışkan uçlarından çekip çıkartılır ve böylece pil de yerinden çıkartılabilir. İşte Apple bu sene elektrikle gevşetilen yapışkan kullanmaya başladı. Henüz başka bir kaynak elektrikle pil çıkarmanın iPhone 17’lerde olacağını doğrulamadı. Yine de makul bir olasılık. Apple gelecek sene tüm yeni iPhone modellerinde kullanabilir. Neden olmasın ki?

Analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, iPhone 17 Pro Max‘te de 12 GB RAM ve özel soğutma sistemine yer vermeyi planlıyor. Şunu da belirtelim; RAM kapasitesi ve özel soğutma sadece Pro Max’le sınırlı kalacak. Diğer modellerde olmayacak. Standart modeller ve Pro modeli 8 GB RAM kapasitesiyle piyasaya sürülecek.

Nissan, özel olarak üretilen G SHOCK x GT-R saatini piyasaya sürmeye hazırlanıyor