Apple’ın Test İzni İptal Edildi

Apple,bir davayı çözmek için 30 milyon dolar teklif etti

Apple aylar önce otonom araç projesini sonlandırmıştı. Resmi makamlar da projenin iptal edildiğini doğrulamış oldu. İşte detaylar…

Aylar önce Apple‘ın Titan isimli otonom araç projesini rafa kaldırıldığı bildirilmişti. Bu gelişmeyi güvenilir kaynakların başında gelen Mark Gurman açıklamıştı. macReports’un yeni haberine göre California Motorlu Taşıtlar Dairesi (DMV), şirketin otonom araç test iznini de iptal etti. Haberde DMV’nin 25 Eylül’de Cupertino’lu firmadan iznin iptal edildiğine dair onay aldığını ve iznin 27 Eylül itibariyle iptal edildiği belirtiliyor. Böylece teknoloji devinin on yıllık elektrikli araç projesinin tabutuna son çivi de çakılmış oldu.

apple car

Bu izin, Apple’ın California’da halka açık herhangi bir yolda otonom aracın kullanılmasını ve test edilmesini sağlıyordu. Şirket bu izni 2017’de almıştı ve eğer iptal edilmemiş olsaydı 30 Nisan 2025’e kadar da aktif olacaktı. Apple California sokaklarında çeşitli otonom sürüş teknolojilerini test etmek için bir dizi sensör ve kamerayla donantılmış olan Lexus SUV modellerini kullanıyordu.

Apple, Route 14 Investment Partners isimli paravan şirket aracılığıyla Arizona’da bir test alanı satın almıştı. Bu alanda Lexus SUV modelleri görülmüştü. Titan projesinin iptalinden sonra test alanındaki hareketlilik sıfırlandı. Sektör kaynaklarının iddialarına göre teknoloji devi, Arizona’daki test alanı ve elindeki birkaç yeri daha farklı paravan şirketler aracılığıyla elinden çıkarmayı planlıyor. Kaynaklar satışlardan elde edilecek gelirin ise başta yapay zeka olmak üzere farklı projelerde kullanılacağını belirtti.

Sennheiser, yeni Accentum Wireless SE’yi piyasaya sürdü