Apple Son Çeyrekte Beklentileri Aştı

Apple büyük karar aldı

Apple son çeyreğin mali sonuçlarını paylaştı. Şirketin son çeyrekteki performansı Wall Street analistlerinin beklentilerinin üzerine çıktı.

Amerikalı teknoloji devi Apple için son birkaç çeyrek pek de olumlu geçmedi. Bir yandan Vision Pro’nun beklentilerin altında kalan satışları, diğer yandan Çin pazarında güç kazanan Çinli rakipler derken, şirketin satış rakamları beklentilerin altında kaldı. Ancak görünen o ki şirket son çeyrekte bu durumu tersine çevirmeyi başarmış.

Amerikalı teknoloji devi, bugün yatırımcılarla bir araya geldiği etkinlikte son çeyreğin mali sonuçlarını açıkladı. Bu etkinlikte paylaşılan rakamlar, Apple’ın son çeyrekte Wall Street beklentilerinin üzerine çıktığını gösteriyor.

Apple erişilebilirlik özellikleri

Wall Street analistleri şirketin bu çeyrekte 84.46 milyar dolar gelir elde edeceğini öngörüyordu. Ancak şirketin son çeyrekteki geliri bu beklentilerin üzerine çıktı ve 85.8 milyar dolara ulaştı.

Bu gelirin 39.3 milyar doları iPhone satışlarından geldi. Şirketin Mac satışlarından elde ettiği gelir 7.01 milyar dolar olarak açıklanırken, iPad satışlarından elde edilen gelirin 7.16 milyar dolar olduğu açıklandı. Giyilebilir teknolojiler ve aksesuarlar gibi yan ürünlerden elde edilen gelir ise 8.1 milyar dolara ulaştı. Son olarak iTunes ve Apple Music gibi servislerin toplamında elde edilen gelirin 23.96 milyar dolar olduğu açıklandı. Özellikle şirketin servislerden elde ettiği gelirin kayda değer ölçüde artmış olması dikkat çekti. Öte yandan yeni iPad Pro ve iPad Air modellerinin çıkışı, iPad satışlarından elde edilen geliri de kayda değer ölçüde arttırdı.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek