iPhone 17 Pro özellikleri şimdiden konuşulmaya başlandı

messi iPhone

iPhone 17 Pro, gerçekten tam ekran bir tasarım için ekran altı Face ID özelliğine sahip olabilir.

iPhone 17 Pro özellikleri şimdiden konuşulmaya başlandı. Ünlü ekran analisti Ross Young’a göre, Apple’ın yaklaşan iPhone 17 Pro modeli, yenilikçi bir ekran altı Face ID teknolojisiyle tanıtılacak. Bu özellik, çentiğin ihtiyacını ortadan kaldırarak telefonun gerçekten tam ekranlı bir tasarıma sahip olmasını sağlayacak.

Ancak Young, ekran altı Face ID teknolojisinin ön yüzdeki kamerayı barındırmak için dairesel bir kesimle birlikte geleceğini belirtti. Bu tasarım seçimi, yüz tanıma sensörleri ve kamera ekranın altına gizlenmiş olan gerçekten “tam ekranlı” görünüme sahip 2027’nin “Pro” iPhone modelleri, yani iPhone 19 Pro/Max‘a kadar devam edecek.

iPhone 15 Ultra

Bu gecikme, özellikle 2024’teki iPhone 16 Pro modellerinde beklenen “sensör sorunları” nedeniyle yaşanmaktadır. Bununla birlikte, Apple’ın ekran altı ön kamera çözümünü sorunsuz bir şekilde çalıştırmak için aşması gereken bazı zorluklar var. Örneğin, önceki sızıntılar ekran altı kameranın sadece 4MP olacağını öne sürüyor ki bu, şu anki iPhone 14 Pro’da kullanılan 12MP’den önemli ölçüde daha düşük. Bu, görüntü kalitesi üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir.

iPhone 15 Ultra 2

iPhone 17 Pro özellikleri şimdiden konuşulmaya başlandı

Ayrıca, iPhone’un yaklaşık 400-500 PPI‘lık bir Super Retina ekranı kullandığı için, ekranın geçirgenliği düşük ve ekran altı ön kamera tarafından alınan ışık minimumdur, bu da görüntü kalitesini etkileyebilir. Eğer Apple, geçirgenliği artırmak için ekran altı ön kamera alanının PPI’sini düşürürse, tüm ekran ile ekran altı ön kamera alanı arasındaki PPI farkı, görünür pikselasyon gösteren “ekran kapı efekti”ne neden olabilir.

iPhone 15 Pro

Bu zorluklara rağmen, Apple’ın, görüntü kalitesinden ödün vermeden gerçekten tam ekranlı bir tasarım elde edebilecek iPhone 17 Pro için mükemmel bir ekran altı kamera çözümü geliştirmeye çalıştığı bildirilmektedir. iPhone 17 Pro özellikleri!

Samsung Galaxy S24’ün RAM ve depolama alanı seçenekleri ortaya çıktı